DR. SZABÓ LÁSZLÓ

Full text search

DR. SZABÓ LÁSZLÓ
DR. SZABÓ LÁSZLÓ külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Sokat beszélhetnénk az amerikai-magyar kapcsolatokról, de talán a magyar emberek számára legfontosabb és legrelevánsabb témát vetette ön fel. Az, hogy a magyar gazdaság attraktívvá vált az elmúlt években az amerikai cégek számára, az teljesen egyértelmű, ahogy ön is mondta, most már lassan kétezer amerikai cég van itt, már több mint százezer magyar embernek adnak munkát, és látszik az, hogy most már nem úgy tekintenek Magyarországra, mint egy összeszerelő üzemre, hanem nagyon magas, csúcsminőségű technológiákat hoznak ide, és teljesen egyértelmű az, hogy a magyar munkások elhivatottsága, a szakmai hozzáértése és a hozzáállása a munkához egy vonzerő az amerikai befektetők számára.
A magyar gazdaságpolitika teljesen egyértelműen jó irányt vett 2010-ben, és ennek a folyamatos finomítása és a világ változásaihoz való hozzáigazítása folyamán egy nagyon attraktív környezet jött létre, az adórendszer átalakítása, a duális képzés bevezetése, a rugalmas munkajogi szabályok elfogadtatása ma már hozzák az eredményeket.
A Dana új győri gyártóegysége egyébként nem egyedülálló jelenség, látjuk ezt az ország minden részén, hogy jönnek a külföldi cégek, és egyre nagyobb hozzáadott értékű tevékenységet végeznek az országban.
Ha a befektetők személyét nézzük, illetve a céget, amely letette a voksát Magyarország mellé, érdemes róluk elmondani, hogy már több mint 110 éves múlttal rendelkeznek, és világelsők a magas minőségű hajtáslánc, tömítés- és hőcserélő rendszerek gyártásában. A tavalyi évben több mint 6 milliárd dollár forgalmuk volt, és 25 ezer embernek adnak munkát világszerte.
Fontos még megemlíteni azt, hogy a Forbes magazin tavaly az Egyesült Államok száz legmegbízhatóbb vállalata közé választotta a Dana vállalatcsoportot. Köszönöm szépen a figyelmét. (Szórványos taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me