DR. SZABÓ LÁSZLÓ

Full text search

DR. SZABÓ LÁSZLÓ
DR. SZABÓ LÁSZLÓ külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Képviselő úr, egy dologról nem beszéltünk még, mégpedig arról, hogy ez a cég már itt van Magyarországon, és újra beruház. És szerintem fontos azt látni, hogy ők már ma is 545 győrinek és Győr környéki munkásnak adnak munkalehetőséget és családjuknak boldogulást.
Azért nagyszerű dolog erről beszélni, mert láttuk azt a tavalyi évben is és a tavalyelőtti évben is, hogy a nagy magyarországi beruházóknak a kétharmada már újra beruház az országban. Ez azt jelenti, hogy nem a levegőbe beszélünk, hanem azok az ígéretek, amelyeket a Befektetési Ügynökség, a HIPA ad számukra, azok nem szállnak el a szélben, betartjuk az ígéreteinket.
És teljesen egyértelmű az, hogy ezek a nagyberuházók jól érzik magukat Magyarországon. Láttuk azt egy tavalyi felmérésben, hogy a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara tagjainak a 80 százaléka fontolgatja az újraberuházásnak a lehetőségét. Ez az, amiért érdemes dolgozni, ez az, amiért érdemes volt ezeket a makrogazdasági szabályokat megtanulni, hogy a magyar emberek ilyen módon is tudjanak boldogulni.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me