PÓCS JÁNOS,

Full text search

PÓCS JÁNOS,
PÓCS JÁNOS, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Képviselőtársaim! Az előterjesztői expozéban is hallhattuk, hogy a törvényjavaslat elsősorban technikai pontosításokkal és a jogalkalmazás során felmerült problémák megoldásaival és szakmai szervezetek által tett javaslatokkal igyekszik aktualizálni a halgazdálkodásról, a halvédelemről szóló 2013. évi CII. törvényt.
Csak a számomra legfontosabb módosításokat szeretném kiemelni, hogy ezekkel támasszam alá a Fidesz-frakció álláspontját, amely szerint a törvényjavaslatot támogatni fogjuk. Fontosnak tartom - ahogy államtitkár úr is elmondta -, hogy a javaslat megkönnyíti, hogy a külhoni horgászok a saját országukban kiadott horgászengedélyük alapján a horgászjegyekhez, illetve a fogási naplóhoz hozzájussanak. Ez a lehetőség érzésem szerint elsősorban a mai határainkon túlra szakadt honfitársaink életét fogja megkönnyíteni, de minden olyan horgászét is, aki szereti a magyar vizeket és szívesen tölt hosszabb időt Magyarországon.
A halvédelmi szabályok kiegészítése és a halőri munkára vonatkozó szabályok pontosítása a biztonság növelését, a szabályokat be nem tartók elleni hatékony fellépést szolgálja. De említhetném még az önkormányzatok számára biztosított halgazdálkodási jogokat vagy az adminisztráció csökkentését szolgáló intézkedéseket is.
De nem szeretném hosszúra fogni a felszólalásomat, az ellenzéki frakciókat is szeretném arra kérni, hogy az előterjesztés szakmai jellegére való tekintettel támogassák a javaslatot, különös tekintettel annak minősített többséget igénylő részeire. Elnök úr, köszönöm a szót. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me