DUNAI MÓNIKA,

Full text search

DUNAI MÓNIKA,
DUNAI MÓNIKA, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Magyarország és Vietnam között a gazdasági kapcsolatok az elmúlt időszakban igen dinamikusan fejlődtek, amit kiválóan mutat az is, hogy tavaly 76,1 millió dollár értékben exportáltunk a délkelet-ázsiai országba, ami jelentős, 13,2 százalékos növekedés az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Mintegy száz hazai és vietnami cég folytatott kétoldalú üzleti tárgyalásokat.
Magyarország célja a két ország közötti kereskedelmi forgalom további növelése, amelyhez kiváló alapot nyújtanak a már eddig kialakított együttműködések. Vietnam a magyar cégek számára az egyik legígéretesebb exportpiac marad a délkelet-ázsiai régióban. Az ország gazdasága gyorsan fejlődik, az elmúlt években éves szinten 5-6 százalékos GDP-nö-vekedést ért el. Köszönhetően mintegy 90 millió fős felvevőpiacának, illetve annak, hogy az ország gazdasága számos ágazatban tudja hasznosítani a magyar technológiákat, szakértelmet, jelentős üzleti potenciált rejt a magyar cégek számára.
A mezőgazdaság, az élelmiszeripar, az energetika, az infokommunikáció, a jármű- és környezetipar, az egészségipar vagy épp az infrastruktúra-fejlesztés rejthet még eddig kiaknázatlan üzleti lehetőségeket a két ország gazdasági kapcsolatrendszerében. Ezért nagyon jelentős az, hogy a két ország között mind több és több kétoldalú egyezmény születik meg, hiszen ez nemcsak a gazdasági kapcsolatok élénkítésére, hanem a két ország közötti kapcsolatrendszerre, a jogi együttműködésre is lehetőséget ad.
Tisztelt Elnök Úr! Bármit mondjanak is ma a szocialisták - ha itt lennének, bizonyára el is mondanák -, számukra ez a kapcsolatrendszer nem volt fontos, ami a legjobban abból látszik, hogy 2006-ban bezáratták a Ho Si Minh-városi magyar főkonzulátust. Nagyjából két éve annak, hogy mi ezt újranyitottuk, ami jelentős mértékben hozzájárult a fent felsorolt eredményekhez.
Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A Fidesz képviselőcsoportja támogatja az újabb egyezmény kihirdetését. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)
(14.00)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me