DR. VINNAI GYŐZŐ

Full text search

DR. VINNAI GYŐZŐ
DR. VINNAI GYŐZŐ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A mai vita bebizonyította számomra, hogy nincs lex CEU. Pontosan az előjogokat akarjuk megváltoztatni, hiszen 2005-ben maga Soros György kérte az akkori oktatási minisztertől, hogy külön előjogokat élvezzen. Amikor mi a szabálytalanságokat vagy ezeket az előjogokat meg szeretnénk változtatni, akkor itt az ellenzék - kiderült, hogy a baloldal és a Jobbik egy gyékényen árul -, itt az ellenzék tulajdonképpen (Folyamatos moraj az ellenzéki pártok padsoraiból. - Kunhalmi Ágnes: Tizenvalahány évvel később! - Dr. Bárándy Gergely: Hét éve kormányoztok. Miért most?) a tanszabadságról, politikai hisztérikus hangulatban az egyetemi autonómiáról beszél, arról, hogy milyen a felsőoktatás minősége. De nem beszélnek arról, hogy a magyar egyetemek is kiválóak, és kiváló az a 28 külföldi oktatási intézmény is, amely Magyarországon található, de eltelt öt év és megállapítottak szabálytalanságokat, kisebb adminisztratív szabálytalanságot és nagyobb, súlyosabb szabálytalanságokat is. Ezt szeretnénk rendbe tenni.
A magyar kormányban megvan a jó szándék arra (Kunhalmi Ágnes: Nem igaz!), hogy tárgyaljunk arról… (Lukács Zoltán: Azzal van kikövezve a pokolba vezető út!) Tudják önök, kedves Bangó Ildikó, megnéztem, hogy hol található New Yorkban, milyen címen a CEU. New York, 57. utca 224. szám alatt, és az van kiírva, hogy Open Society Soros Foundations. (Kunhalmi Ágnes: Micsoda felfedezés!) Egyetemi képzést nem folytatnak, hallgatóik, tanáraik nincsenek. A Közép-európai Egyetemet, amely törvényesen működik, semmilyen veszély nem fenyegeti (Kunhalmi Ágnes: Nobel-díjat neki!), hiszen azok a hiányosságok a megadott határidőn belül pótolhatók.
Engedjék meg, hogy még egy mondattal reagáljak a tudásra (Korózs Lajos ütemesen tapsol.), hogy bennünket, kormánypárti képviselőket tudásellenesnek mutatnak be. Mi igazán tudjuk, hogy a tudással hova lehet eljutni (Kunhalmi Ágnes: Nemzetá-rulók!), ezt személyes példám is mutatja. Sikeresek vagyunk abban, hogy az emberek a tudással egy méltó életet szerezhessenek maguknak. (Közbekiáltások az MSZP padsoraiból: Szégyelld magad! - Büszke lehetsz magadra! - Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me