GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Döntsék már el végre, hogy fontos-e önöknek a tudásmegszerzés lehetőségének a bővítése; hogy a csökkenő nemzetközi tekintélyünk emelése, megerősítése fontos-e önöknek; hogy a jobb élet esélyének a megteremtése fontos-e. Ha fontos, akkor nem tehetnek mást, ilyen törvényjavaslatokat be se terjesztenek a Ház falai közé, most pedig azt tehetik, hogy ezt visszavonják.
Érthetetlen Orbán viselkedése; érthetetlen, de az önöké is, akik a járomba belepakolják a fejüket. Szakmai, törvényi, jogi, mindenfajta elképzelés nélkül gyakorlatilag számonkéréseket foganatosítanak. Csalásról beszélnek, csalásra hivatkoznak. Kik? Valójában kik teszik ezt?
A Soros-gyerekek, azok, akik a Soros által támogatott formában lettek azzá, amivé váltak: Orbántól Kövéren keresztül, Deutschon át Kovácsig, sok mindenki másig. Mivel küzdenek ezek az emberek? A saját démonaikkal küzdenek. Ne ezzel küzdjenek! Azért küzdjenek, hogy ebben az országban az embereknek a tudáshoz való hozzáférési lehetősége minél szélesebb körben biztosított legyen; azért küzdjenek, hogy az oktatás színpadán magasabb színvonalú képzések legyenek; hogy az egészségügyben az emberek ellátottak legyenek; hogy a szegénységet ne növeljék, hanem megfékezzék.
(12.20)
Az emberekért próbáljanak meg cselekedni! Olyan feltételeket próbálnak megszabni, amelyeknek nem lehet eleget tenni. Orbán, Rétvári, mint mondtam, csalásról kiabál, majd egyeztetni akar. Hazugság mindaz, amit csinálnak! Nem a hallgatók érdekeit tartják szem előtt! A Fidesz ma Magyarországon és a magyar embereket érintően az ő érdekeik ellen cselekszik. Ellehetetlenít, „likvidál”. Ma intézményeket, holnap mi mást? Nem hazudni, nem csalni, nem lopni kell! Nem. Nem, képviselőtársaim, az emberek érdekeit kell szolgálni! Az elkövetkezendő egy évben, legalább ebből a nyolcból egy évben az emberek érdekeit próbálják meg szolgálni! Úgyhogy azt kérem, vonják vissza. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me