KUNHALMI ÁGNES

Full text search

KUNHALMI ÁGNES
KUNHALMI ÁGNES (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Ház! A CEU megtámadása nem pusztán a CEU-ról szól. A CEU megtámadása arról szól, hogy a magyar kormány képes az elképzelhető legnagyobb árulásra, a magyar tudás és a gyerekek jövőjének bezárására is annak érdekében, hogy a kormányban ülő tolvajok bűnei ne kerüljenek napvilágra.
Arról szól, hogy olyan emberek vezetik ma Magyarországot, akiket semennyire nem érdekli Magyarország sorsa. Nem érdekli őket, hogy rohadnak a kórházak; hogy szétesett az oktatás; hogy egy generáció felét lökték ki általános iskolai végzettség körül 16 év alatt; hogy már Románia is lehagy bennünket; hogy több, mint 4 millióan élnek a létminimum alatt; hogy a középosztály bebukott, és a gyerekeiket nem tudják egyetemre járatni, de lassan már szakmához sem juttatni; és persze arról, hogy minden ellopnak, ami csak mozdítható ebben az országban, legyen az az állam vagyona, vagy valaki másnak éppen a magántulajdona.
Akinek nulla a teljesítménye, annak valakire mindig mutogatnia kell. Az a helyzet, hogy ez a hatalomtechnika messze nem új keletű. A megosztásra építő elnyomás egyidős az emberiséggel. A Fidesz előtt a történelmünkben a Szovjetunió és a magyar segédcsapatai jeleskedtek ilyesmiben. A szovjetek darabokra szakították a társadalmunkat, bizalmatlanságot szőttek az emberek mindennapjaiba, így egyetlen megfelelési pont maradt mindenki számára: a hatalom és a hatalmon maradás. (Németh Szilárd István: Egy kommunista ilyeneket mond? Pártfegyelmi lesz ebből…)
Ezt a hatalomtechnikát mindig ugyanaz a motiváció hozza létre: a félelem a lebukástól, kedves Szilárd, a szorongás, amit már leplezni se tud. Orbán Viktor, ön és személyes környezete egész egyszerűen retteg és görcsöl.
(11.50)
Számukra a hatalom birtoklása nem egy ideiglenes állapot, hanem a lebukás és a számonkérés elkerülésének egyetlen útja. Hiszen ahogy rendes diktatúrában szokás, a diktátor csak addig birtokolja javait, megszerzett vagyonát, ameddig uralja a politikai döntéshozást.
A második Orbán-kormány legnagyobb károkozása, semmivel össze nem mérhető bűne, hogy Magyarország ellen a jobb jövőbe vetett hitet számolta fel és számolja fel. Aki ma hányingert kap a CEU megtámadásától, aki ma megveti ezt a kormányt, aki elítéli a kormány cinizmusát, annak egyben hatalmas a felelőssége is.
Mi hiszünk abban, hogy mindenki fel fogja ismerni Orbán és az önök árulását. Mi hiszünk abban, hogy mindenki képes mérlegelni, mihez használják éppen őt fel. Mi hiszünk abban, hogy a CEU-t ma lelkesen szidalmazó Fidesz-rajongókban is megvan a képesség, hogy meglássák, hogyan használják fel őket egy bűnös és emberi ésszel szinte felfoghatatlan nagyságrendű vagyon ellopásához, ahogy azt is, hogy közben milyen károkat okoznak az országnak.
De a tudás és a CEU megmenthető Magyarországnak és Budapestnek. Ezért arra vállalkozunk 2018 tavaszán, hogy új reményt kínáljunk Magyarországnak. Hiszünk abban, hogy a többség jobb életet, normális, felelős országot akar magának. Mi pedig tudjuk, hogyan lehet ezt a kormányzást megszervezni, felépíteni, és ehhez kérünk egész Magyarországtól támogatást. A 2018-as győzelemnek, Orbán leváltásának és az ország újrakezdésének pedig legalább akkora hangja lesz a világ minden táján, mint a CEU mostani megtámadásának. Köszönöm, elnök úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me