Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Köszönöm szépen. Tehát egészen elképesztő, amikor az előterjesztő képviseletében olyasvalaki szólal fel, aki azt sem tudja, hogy két párhuzamos képzési programról beszélünk. Ha pedig az ő álláspontja szerint a semmi hozzáadott érték esete áll fenn, akkor miért kell betiltani? De szeretném leszögezni az elején, hogy én nem voltam Soros-ösztöndíjas, az önök felső vezetőinek egy jó részével ellentétben (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Még lehetsz!), viszont nem is esek fundamentalista révületbe akkor, hogyha valami idegent vagy külföldit támadnak Magyarországon.
Egészen egyszerűen azt kellene megvizsgálni, hogy miről van szó. Ha önöknek valóban a gender-elmélettel lenne bajuk vagy a gender studies-szal, ilyen szakokkal, akkor a magyar nyelvű képzéseken is körül lehetne nézni, ahol feminista filozófiát, gendernyelvészetet tanítanak jelen pillanatban is Magyarországon. De el kell hogy mondjuk, ha önök a magyar oktatást képesek lennének helyzetbe hozni, akkor nem lenne szükségük ilyen hazudozó politikai bunkósbotra, mint amit most művelnek, hiszen nyilvánvaló módon nem kellene a tiltás eszközével élni sürgősséggel. Tehát mi az oka annak a sürgősségnek, hogy önök ezt huszonnégy órán belül keresztülverik a Házon? Egészen egyszerűen a magyar oktatást nem képesek helyzetbe hozni, éppen ezért mondom azt, hogy álláspontom szerint
Soros György a magyarság ősellensége, szerintem ez a törvényjavaslat nem a CEU-ról szól, és azt kell mondjam, hogy egészen elhibázott bolsevik-kommunista eszközökkel akarnak kezelni egy olyan helyzetet, amit egész máshogy kellene. De nem tudják a XXI. században betiltani azokat a hangokat, amelyek az ELTE-n és más magyar egyetemeken most is elmondják önökről, elmondják azt jóérzésű oktatók, hogy Magyarországon egy férfiember egészségben várhatóan eltöltött élettartama ott ér véget, ahol Nyugat-Európában a nyugdíj elkezdődik. És ezt a 6-8-10 életévbéli eltérést önök egész egyszerűen nemhogy nem közelítik, nem adják vissza a magyar embereknek. Ugyanígy az otthonteremtési válság kialakításában, elmélyülésében is elképesztő szerepük van. Egy egyetemistának 130-150 ezer forintot kell albérletre fizetnie pusztán, és önök szerint meg Tállai államtitkár úr szerint ez rendben van, tegnap elmondta a válaszában.
Nem tudják betiltani az összes hangot, amelyik ezt el fogja mondani magyar fiatal embereknek, a XXI. század közepén erre egészen egyszerűen nem lesz eszközük, egyetlen módjuk lenne, ha komolyan vennék saját magukat, a magyar oktatási rendszert megerősíteni, a magyar gazdaságot megerősíteni, olyan szinten, hogy a hallgatókat ne állítsák ilyen lehetetlen helyzet elé. Egészen egyszerűen az a tiltó metodika, amit be kívánnak vezetni, alkalmatlan erre, még egyszer mondom, bolsevik típusú, Hollik István felszólásával egyetemben, aki szemmel láthatóan nem is érti, hogy miről folyik ez a vita, és ez az, ami igazán sajnálatos.
Nekünk itt, a magyar parlamentben megoldásokról kellene vitatkoznunk, a Jobbik a megoldások pártja, ezzel szemben önök olyan árnyékokkal harcolnak, amelyeket soha nem tudnak legyőzni. Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me