A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javas…

Full text search

A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás
Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény(Szabó Szabolcs feláll és megszólaltatja a kezében tartott szirénát. - Zaj. - Moraj a kormánypárti padsorokban. - Közbeszólások a Fidesz soraiból: Orvost!)
Kérem szépen a terembiztosokat… (Zaj. - Az elnök csenget. - A Terembiztos Szolgálat munkatársa Szabó Szabolcs kezéből kiveszi a szirénát.) Köszönjük szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban. - Szabó Szabolcs: Most kellene meggondolni, mire szavaznak, mielőtt elolvassák! Most kellene meggondolni! Most még lehet! - Zaj.)
Tisztelt Országgyűlés! Megállapítom, hogy Szabó Szabolcs független képviselő úr megsértette a szemléltetés szabályait. Felhívom a képviselő úr figyelmét, hogy az országgyűlési törvény 38/A. §-a értelmében a szemléltetés iránti vagy hangkeltés iránti kérelmet előzetesen a Házbizottság ülése előtt legkésőbb egy órával be kell jelenteni. A szemléltetés szabályainak megsértéséről a házelnököt nem kell tájékoztatnom, mert ő is részese volt ennek. Kérem képviselőtársaimat, hogy a továbbiakban biztosítsák az Országgyűlés zavartalan működését. (Zaj. - Az elnök csenget.)
Tehát soron következik nemzeti felsőoktatásról szóló (Folyamatos zaj. - Az elnök csenget.) 2011. évi CCIV. törvény módosításáról szóló T/14686. számú törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és zárószavazás. Emlékeztetem önöket, hogy tegnapi döntésünknek megfelelően a törvényjavaslatot kivételes eljárásban tárgyalja az Országgyűlés. A Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslatát T/14686/12. számon, összegző jelentését pedig T/14686/13. számon terjesztette elő.
Tájékoztatom önöket, hogy a házszabály rendelkezései szerint a határozathozatal során módosító javaslat fenntartására és külön szavazás kérésére nincs lehetőség.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság T/14686/12. számú összegző módosító javaslatát. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az összegző módosító javaslatot 123 igen szavazattal, 38 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Most, tisztelt Országgyűlés, a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/14686. számú törvényjavaslat összegző módosító javaslattal módosított szövegét. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosított törvényjavaslatot 123 igen szavazattal, 38 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta. (Taps a kormánypárti padsorokban. - Az MSZP képviselői és a függetlenek kivonulnak az ülésteremből.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me