BÁNKI ERIK

Full text search

BÁNKI ERIK
BÁNKI ERIK (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Szilágyi képviselő úrnak teljesen igaza van, valóban, a legutolsó módosítás során, amikor valóban egy hosszú felsorolásként kerültek azok az ingatlanok a sporttörvény mellékletébe, amelyek például a budapesti úszó-, műúszó-, műugró-, vízilabda-, hosszútávúszó-világbajnokság fejlesztési területeihez voltak szükségesek, akkor abban maradtunk az ötpárti egyeztetéseken és utána itt a parlamentben is, hogy az úgy korrekt, ha megnevezzük az ingatlant konkrétan, nemcsak a helyrajzi számot közöljük, hanem hogy természetben miről is van szó. Én készültem erre, képviselő úr, mert a törvényjavaslat ugyan ezt nem tartalmazza, de emlékeztem a korábbi ígéretemre, ezért most igyekszem önnek segíteni ebben, hátha ez is a Jobbik frakciójának a támogatását elősegíti.
Nos, kérem szépen, a legnagyobb terület, amely konkrétan a 38442/12. helyrajzi számú, belterületi, X. kerületi ingatlan, az egy kivett sporttelep 62 080 négyzetméter nagyságban, tehát valamivel több, mint 6 hektárnyi terület, egyébként műemlék jellegű épület és sportfunkciót tölt be, tehát ez egy sportpálya pillanatnyilag is.
Még van egy forgalmiérték-megállapítás is, ami 1 milliárd 800 millió forintra taksálja ennek a területnek az értékét. A másik szintén a X. kerületben 38442/13. helyrajzi számú ingatlan, ugyanehhez a sporttelephez csatlakozó, saját használatú út 546 négyzetméter területben. A harmadik szintén a X. kerületben a 38442/14. helyrajzi számú, tehát szintén természetben ezekhez köthető telep, ez szintén egy sporttelep, ez kisebb, 14 911 négyzetméter, szintén műemléki besorolású. Végül a 38442/15. helyrajzi számú kivett saját használatú út 1888 négyzetméter területben.
Tehát ez a négy területből álló sporttelep tulajdonképpen az, amely a nagy telepnek, tehát a népligeti területnek a keleti részén található, a vasúti pályatest mellett, azzal párhuzamosan, északkelet-dél-nyu-gat irányba húzódó nyomvonalon. Ennek a magyarázata az, hogy a Vajda Péter utcából is legyen egy megközelíthetősége majd annak a Fradiváros-fejlesztésnek, amely megvalósul.
Tehát így keletről a vasúti pályatest, délről pedig a Népliget parkja határolja, nyugatról pedig a sporttelepet alkotó másik három ingatlan az, ami most ezt a négyes ingatlancsomagot körülveszi. (Szilágyi György közbeszól.) A 12., 13., 14. és 15. helyrajzi számú. (Szilágyi György: Az újpesti…) Remélem, arra államtitkár úr tud válaszolni, nekem nincs információm a másik két ingatlanról, amit képviselő úr kérdezett, erre készültem, és nagyon remélem, hogy ez a kiegészítés segíti a Jobbik frakcióját is abban, hogy tudja támogatni ezt a technikai módosítást. Köszönöm szépen a figyelmet.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me