Fegyelmi ügyek döntéshozatala: /Ikotity István, Sallai R. Benedek, Dr. Szél Bernadett (LMP), Egyed Zsolt, Kulcsár Gergely (Jobbik…

Full text search

Fegyelmi ügyek döntéshozatala: /Ikotity István, Sallai R. Benedek, Dr. Szél Bernadett (LMP), Egyed Zsolt, Kulcsár Gergely (Jobbik)/
Tisztelt Országgyűlés! Most fegyelmi ügyek döntéshozatalával folytatjuk munkánkat.
Soron következik Ikotity István, Sallai R. Benedek, Szél Bernadett LMP-s, valamint Egyed Zsolt és Kulcsár Gergely jobbikos országgyűlési képviselők esedékes tiszteletdíja csökkentéséről szóló határozati javaslatokról történő döntés.
Tájékoztatom önöket, hogy házelnök úr az Országgyűlésről szóló törvény 51/A. § (1) bekezdése alapján, a 13. § (6) bekezdésében foglalt jogkörében eljárva Ikotity István, Sallai R. Benedek, Szél Bernadett LMP-s, valamint Egyed Zsolt és Kulcsár Gergely jobbikos képviselők esedékes tiszteletdíjának csökkentését rendelte el. A képviselők kérték a Mentelmi bizottságtól a döntések hatályon kívül helyezését, de a bizottság ennek egyik esetben sem adott helyt. Ezt követően az Országgyűlésről szóló törvény 51/A. § (9) bekezdése alapján a képviselők kérték, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a házelnök úr döntéseit. Erre figyelemmel a házszabály 148. § (2) bekezdése alapján házelnök úr határozati javaslatokat terjesztett elő H/14776., H/14774., H/14778., H/14772. és H/14773. számokon a képviselők esedékes tiszteletdíjának csökkentését elrendelő, korábbi döntéseivel azonos tartalommal.
Felhívom figyelmüket, hogy a határozati javaslatokat, az azokhoz kapcsolódó házelnöki döntéseket, az erre vonatkozó képviselői kérelmeket és a Mentelmi bizottság döntéseit a honlapon megismerhették.
(13.30)
A házszabály rendelkezései szerint a határozati javaslatokhoz sem módosító javaslatot, sem bizottsági jelentést nem lehet benyújtani. A tiszteletdíj csökkentéséről szóló házelnöki döntésekről az Országgyűlés vita nélkül, képviselőnként külön-külön határoz.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hatályában fenntartja-e az Ikotity István képviselő esedékes tiszteletdíjának csökkentésére irányuló házelnöki döntést a H/14776. számú határozati javaslatban foglaltak szerint. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a házelnök úr döntését 115 igen szavazattal, 30 nem ellenében, tartózkodás nélkül hatályában fenntartotta. Felkérem Földi László jegyző urat, hogy ismertesse az elfogadott határozat szövegét.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me