DR. APÁTI ISTVÁN

Full text search

DR. APÁTI ISTVÁN
DR. APÁTI ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A Jobbik egy korrupcióellenes óriásplakátkampányt indított. Mindenekelőtt tisztázni kell a „ti” és az „ők” viszonylatát.
(9.30)
A „ti”-be beletartozik tulajdonképpen a teljes magyar társadalom, az egész magyar nép, a munkások, a közszféra, a versenyszféra dolgozói, a köztisztviselők, közalkalmazottak, a parasztgazdák, a mezőgazdasági munkavállalók, az egyetemi és főiskolai hallgatók, a szülők és a nagyszülők. Az „ők” egy sokkal kisebb kört jelent, tulajdonképpen a Fidesz-maffiát, azt a Soros-pártot, amelyet 30 évvel ezelőtt Soros György segítségével létrehoztak. Soros György kitaníttatta az önök vezető politikusait, majd a Fidesz kitermelte Simicska Lajost, Simicska Lajos megteremtette a gazdasági-pénzügyi hátterüket, a Fidesz politikusaiból embert csinált, Orbán Viktort pedig úrrá tette. Körülbelül így néz ki ez a folyamatábra, tisztelt hölgyeim és uraim.
De nézzük, visszakanyarodva az óriásplakát-kampányunkhoz, hogy pontosan milyen képi ábrázolást látunk. Az első lefőzhetetlen páros a két igazi zsúrpubi, H. Árpád és R. Antal budapesti lakosok. Ők szoros barátságban vannak, oszlopos cimborái ugyebár egymásnak, együtt szoktak járni szórakozni. Összefonódtak ők a letelepedésikötvény-üzlet kapcsán is. Ráadásul Habony Árpád meglehetősen furcsa körülmények között került lefotózásra, egy kokainra kísértetiesen hasonlító anyagot szívhatott fel akkor, amikor furcsán tekergette a kis orrát. Bár amúgy is úgy néz ki, mint akinek a fizimiskája találkozott a hatvani gyorssal. Na de hát, ez legyen az ő saját problémája! Megfordul a kaszinók környékén, és könnyen lehet, hogy Vajna bácsi kaszinó-biz-ni-szeiből is időnként egy-egy részt kiszakít, csak azért, hogy a jövedelmét ilyen módon is tudja gyarapítani.
Sokkal érdekesebb figura Rogán Antal, hiszen ő élvonalbeli politikus, miniszter. Az ő neve nagyon sok csúnya ügyben megfordult. Összefüggésbe hozták Vizoviczki Lászlóval, összefüggésbe hozták Portik Tamással. Ugye, egyik azt mondta, hogy 10 millió forintnyi eurót adott át neki saját kezűleg, a másik azt mondta, hogy teraszonként 4 milliót kellett vinni minden szezon kezdetekor, érintett volt az V. kerületi, belvárosi ingatlanmutyikban, és hát a legalább 150 milliárd forint piszkos pénzt termelő letele-pedé-si-kötvény-bizniszben is. Ezt a 150 milliárd forintot is be lehetett volna tenni a magyar államkasszába, tehát jutna pénz nyugdíjemelésre és bérfejlesztésre, csak nem kellene ellopni. Amíg a magyar emberek tisztességesen, becsületesen dolgoznak, ők lopnak.
Aztán nézzük a másik variációs óriásplakátot, amelyiken M. Lőrinc és O. Viktor látható. Mészáros Lőrincről némi humorral azt lehetne mondani, hogy a korrupció a nemzet mészárosává vált az elmúlt években, tisztelt hölgyeim és uraim. Ő, ugye, egy univerzális személy, egy korrupciós polihisztor, hiszen a 400 milliós, MÁV részére történő ásványvíz-beszállítástól a 6,2 milliárdos lovardaépítésen át a 140 milliárdos Puskás Ferenc Stadion építéséig mindenhol feltűnt, és úgy néz ki, fel is fog tűnni, legalábbis a következő egy évben. Ő nem más, mint a miniszterelnök vagyonkezelője, pénzgyűjtője.
Tulajdonképpen sikerült ezáltal megfejtenünk, hogy mi is a harmadik Orbán-kormány valódi célja, mi is ennek a négy évnek a valódi jelentősége. Az, hogy Orbán Viktor Mészáros Lőrinc strómanságával, Mészáros Lőrinc vagyonkezelése mellett nemcsak a legbefolyásosabb, hanem a leggazdagabb embere is legyen - Csányi Sándort is megelőzve - ennek az országnak. Erről szól és semmi másról a 2010 és 2018 közötti, különösen a 2014 óta tartó időszak. Tehát ha Mészáros Lőrinc pályafutását, ezerszeres, mesés meggazdagodását látjuk, akkor megállapíthatjuk, hogy jutna pénz az egészségügyre is, csak nem kellene ellopni. Amíg a magyar emberek dolgoznak, és belegebednek az adózásba, addig ők lopnak.
És ott van a család feje, a capo tutti (sic!), a miniszterelnök úr. Hiszen az ő engedélye nélkül, kis túlzással, vécépapírt sem lehet vásárolni kormányülésekre sem. Tehát ha ő ezt nem engedélyezné, ha nem adna zöld utat ezeknek a törvényjavaslatoknak, amelyek lehetővé teszik a törvényesített korrupciót, azoknak az elkövetési formáknak, amelyek aztán a jelenlegi törvényi keretekbe sem beleférő korrupciót lehetővé teszik, akkor gyakorlatilag ezt a korrupciós folyamatot vagy eleve meg lehetett volna gátolni, vagy legalábbis sokkal kisebb károkat okozna ennek az országnak.
És nemcsak Mészáros Lőrinc neve tűnik fel, meg Habony Árpádé, meg Rogán Antalé, meg Andy Vajnáé, becsatornázva a kaszinók jövedelmét, az online pénztárgépek által nem érintett kaszinók jövedelmét is valószínűleg Orbán Viktor miniszterelnök úr vagyonába, hanem itt feltűnik a nemzet veje is, aki meglehetősen érdekes üzletek révén vált ismertté.
Úgyhogy, tisztelt hölgyeim és uraim, arra készüljenek, hogy jön a földesúradó, jön a titkosítások feloldása, következik a korrupcióellenes ügyészség, és nemcsak a plakáton látható négy úriembert, hanem a teljes maffiát fel fogjuk számolni és el fogjuk számoltatni. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me