DR. SIMICSKÓ ISTVÁN

Full text search

DR. SIMICSKÓ ISTVÁN
DR. SIMICSKÓ ISTVÁN honvédelmi miniszter: Köszönöm szépen. Én úgy vagyok ezzel, hogy egy ilyen történelmi esély, történelmi lehetőség előtt, azt kell mondjam, szinte evidens, hogy nemzeti ügyről van szó, mert nem sikerült még olimpiát rendeznünk. Ott vagyunk az első tíz nagy nemzet között, akik eredményesség okán nyugodtan megtehetjük mindezt, ráadásul, ismétlem, az Agenda 2020 esélyt ad arra, hogy értelmesen pályázzunk. Az szomorú, ha egy ilyen kérdés pártpolitikai üggyé válik, amely nemzeti ügy, de ez pártpolitikai kérdéssé vált, ez szomorú. Egységet kellene szerintem fölmutatnunk.
Az, hogy mennyit szántak eddig tervezésre és kivitelezésre, azt tudnám mondani, hogy az elmúlt időszakban, 2010-től, képviselő úr, évente mintegy 30-40 világversenynek adtunk otthont: Európa-bajnokságnak, világbajnokságnak, világkupának. Folyamatosan épülnek azok a létesítmények, amelyek egyébként úgyis megépülnének egy olimpia rendezése kapcsán, mondjuk, 70-80 százalékban, a többit kellene csak, egy picit többet hozzátennünk, és akkor tudnánk rendezni egy nagyon komoly olimpiát, amely a nemzeti büszkeségünket jelentős mértékben emelheti, mindannyiunkét, pártállásra tekintet nélkül. Én ebben látok esélyt.
Sajnálom, hogy idáig fajultak a dolgok (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), bízunk benne, hogy még nem reménytelen a helyzet. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
(18.40)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me