DR. VEJKEY IMRE,

Full text search

DR. VEJKEY IMRE,
DR. VEJKEY IMRE, a Mentelmi bizottság elnöke: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A Jászberényi Járásbíróság az előtte 13.Bpk.926/2016. szám alatti ügyben 2. számú végzésével indítványozta Pócs János országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését rágalmazás vétsége miatt, Pintér Ferenc magánvádas feljelentése alapján. A feljelentő azt sérelmezte, hogy a Magyar Demokrata országos hetilap XX. évfolyama 38. számában Pócs János olyan nyilatkozatot tett, amely feljelentő szerint valótlan, személyére és korábbi közmegbízatására tekintettel pedig sértő.
A Mentelmi bizottság az ügyet a 2017. február 15-i ülésén megtárgyalta. A Mentelmi bizottság hatáskör hiányában nem foglalkozott a cselekmény büntetőjogi értékelésével, és ebben a vonatkozásban nem vizsgálta a tényállást.
(15.40)
A magánvádas ügyekben követett mentelmi jogot töretlenül fenntartó gyakorlata a mentelmi jog célját, az Országgyűlés, illetve a képviselők zavartalan munkavégzését kívánja biztosítani. A Mentelmi bizottságban a szavazás során nem kapott többséget a mentelmi jog felfüggesztésére vonatkozó indítvány, ezért az a határozati javaslat született, hogy az Országgyűlés Pócs János országgyűlési képviselő mentelmi jogát az adott ügyben ne függessze fel. Köszönöm megtisztelő figyelmüket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me