DR. HÖRCSIK RICHÁRD

Full text search

DR. HÖRCSIK RICHÁRD
DR. HÖRCSIK RICHÁRD (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Lassan már két éve annak, hogy a migrációs válság meghatározza mindennapjainkat és egyúttal azokat az uniós napirendi pontokat is, amiket itt tárgyalunk a tisztelt Házban.
Szomorúan látjuk, hogy ezzel a kihívással nem igazán tud mit kezdeni az Európai Unió. Ráadásul azt is látjuk az Európai Unióban tavaly június óta a Brexit miatt, hogy bizony megerősödött egy úgynevezett dezintegrációs folyamat. S azt is mondhatnám, hogy az Európai Unió történelmének legnagyobb válságát éli át ezekben az esztendőkben.
(13.50)
De maradjunk, tisztelt képviselőtársaim, a migrációnál, a migrációs válságnál! Azt látjuk, hogy az elmúlt két év során számos olyan javaslat született Brüsszelben, ami nem igazán hozott megoldást a migrációs válság kezelésére. Ahogy hallottuk Vas Imre képviselőtársunktól is, mivel az uniós jogszabályok szerint a kontinens külső határainak a védelme az adott ország nemzeti hatáskörébe tartozik, ezért az elmúlt esztendők során a magyar kormány kezdeményezésére az Országgyűlés törvények elfogadásával biztosította a magyar határ védelmét.
A magyar megközelítés ebben a kérdéskörben kezdetektől fogva világos, egyértelmű és konzekvens volt: a fizikai és a jogi határzárnak a megerősítése, ezáltal a migrációs áramlat ellenőrzése. Magyarország nem lehet átjáróház, és úgy vélem, hogy mindnyájunk közös feladata, hogy a schengeni térségen belül a szabad mozgás elvét biztosítsuk mindenki számára. Igenis, külső biztonság nélkül nem lehet belső szabadság.
Emlékeztetem képviselőtársaimat, hogy éppen 2017-ben tíz éve lesz annak, hogy Magyarország a schengeni térség tagja lett. Én még emlékszem arra, hogy órákat kellett várni az osztrák-magyar határon. És emlékszem arra is, hogy mit jelentett például választókerületemben, Sátoraljaújhelyen a határellenőrzés megszüntetése a határ mindkét oldalán élőknek. Hiszen Zemplénben, a másik oldalon több mint 40 ezer fős tömbmagyarság él. És igenis egyértelmű, hogy a schengeni rezsimhez való csatlakozás egy könnyebbséget hozott gazdaságilag, kulturálisan és politikailag is. És ez, úgy hiszem, hogy nemzetpolitikai érdek, hogy megőrizzük Schengen vívmányát.
Éppen ezért, tisztelt képviselőtársaim, fontos az, hogy ne engedjük, hogy Schengen a migrációs válság áldozatává váljon. Éppen ezért fontos az a törvényjavaslat, ami előttünk fekszik, ami valójában - hallottuk - három pillérre épül, és ezt, úgy hiszem, hogy újólag is meg kell erősíteni: 1. a menekültügyi eljárás határon történő lefolytatásának a szabályai; 2. a schengeni országhatárok maradéktalan megvédése; 3. Magyarország és így az Európai Unió területére történő jogosulatlan belépés megakadályozása.
Tisztelt Képviselőtársaim! Az Európai Unió Tanácsának elnökségét ebben az évben Málta látja el. Volt alkalmam a COSAC elnöki találkozón idén januárban La Valettán megtapasztalni, miként is képzeli a migrációs válság kezelését a máltai elnökség akár az uniós, akár a tagállami szinten. A tavalyi év, jól tudjuk, még a relokációról, a kötelező áthelyezési mechanizmusról szólt, mára azonban, úgy hiszem, és a tárgyalásaim során is ezt tapasztaltam, hogy egyfajta konszenzus jegyei rajzolódnak ki a migráció külső aspektusai kapcsán.
Ma már senki nem vitatja az Európai Bizottságnál vagy az Európai Parlamentben, hogy a migrációs válság nem átmeneti, hanem tartós jelenség. Jól tudjuk azt is, hogy Afrikában milliók állnak készen, hogy a következő években Európa felé vegyék az irányt. Így a máltai elnökség is a migráció kiváltó okai kezelésére és a kibocsátó országokkal való együttműködésre helyezi a hangsúlyt. Végre elértük ezt is! És az egyik fő célkitűzés Líbia stabilitásának az elősegítése. Látható tehát, tisztelt képviselőtársaim, hogy lépésről lépésre igenis érvényesülnek azok a szempontok, amelyeket Magyarország régóta hangsúlyoz a migrációval kapcsolatban.
Tisztelt Képviselőtársaim! A szóban forgó törvényjavaslat, úgy vélem, hogy jól illeszkedik a migrációs válság kezelése során eddig hozott törvények sorába. Látjuk világosan, hogy a megalkotásnak, e törvény megalkotásának a fő indoka, hogy a menedékkérők gyakran nem várják meg a menekültügyi eljárás végét, nem akarnak együttműködni a magyar hatóságokkal, és ismeretlen helyre távoznak, illetve felszívódnak, ahogy szoktuk mondani, és ez bizony számtalan galibát okozott már, és tragédiát okozott nemcsak Magyarországon, hanem elsősorban Németországban. Ezt senki nem akarja. Nem is politikus, hanem csak józan paraszti ésszel tudjuk végiggondolni: hogyan akarjuk ellenőrizni a migránsáradatot, hogyha szabadon járhatnak a migránsok esetük elbírálásáig? Bizony, itt van egy apró luk az európai jogszabályon, amit igenis kihasználnak a migránsok jól felfogott érdekükben, és sajnos ez eddig sikeresen működött részükről. És jól tudjuk azt is, hogy az ismeretlen helyre távozás valamely régebbi tagállamot jelent. Nem maradnak Magyarországon, hanem mindenki Németországba igyekszik, és igenis ezek a menedékkérők eltűnnek a hatóságok szemei elől, ezzel nem kis veszélyt keltve nemcsak hazánk, de egész Európa biztonsága számára.
Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy vélem, hogy méltó választ kíván adni ez az előttünk fekvő törvényjavaslat arra, hogy a menedékkérők a szabad mozgás lehetőségével ne éljenek vissza. Lehet e megoldást adott esetben szigorúnak tekinteni, de egyszerűen ellenőrzötté másképpen nem lehet tenni ezt a folyamatot, bárhogy is csűrjük vagy csavarjuk. A menekültügyi eljárás lefolytatásának ideje alatt - a törvényjavaslat elfogadása esetén - tehát a menedékkérő személynek kötelező tartózkodási hely lesz kijelölve. Így tehát a menedékkérő személyek nem szívódhatnak föl, nem tűnhetnek el nyomtalanul a magyar és az európai hatóságok szeme elől.
Tisztelt Képviselőtársaim! A jogi határzár megerősítése, úgy vélem, azért is indokolt, mivel a menedékkérők tagállamok közötti kötelező áthelyezése egyszerűen nem működik. Elég megtekinteni például az Európai Bizottság legutóbbi, két héttel ezelőtt közzétett jelentését, ami alapján egyértelmű és világos, hogy alig pár ezer menedékkérő áthelyezésére került sor. Alig pár ezer!
Ez is mutatja, hogy a menedékkérők kötelező elosztása helyett továbbra is a külső határok védelme kell hogy az elsődleges cél legyen, amelybe, úgy hiszem, ez a törvényjavaslat jól illeszkedik. Éppen ezért kérem képviselőtársaimat, hogy támogassák ennek a törvényjavaslatnak az elfogadását. Köszönöm a türelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me