MIRKÓCZKI ÁDÁM,

Full text search

MIRKÓCZKI ÁDÁM,
MIRKÓCZKI ÁDÁM, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen a szót. Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Ha önök egy korrekt és felelős kormány, illetve korrekt és felelős pártszövetség lennének, és korrektül állnának egy vitához, akkor annyiban el tudnám intézni ezt a mai felszólalást, hogy a javaslat céljával egyetértünk, tartalma megfelel a kitűzött céloknak, és a Jobbik frakciója támogatni fogja.
Amellett azonban, ahogy Németh Szilárd kommunikációs ámokfutása nyitányként megadta az alaphangot a mai vitában, nem mehetek el szó nélkül. Tehát egyszer az életben, hogyha valamit nemzeti ügynek, biztonságpolitikai kérdésnek titulálnak, egyébként nagyon helyesen, mert pártállástól, vallástól, kortól, nemtől, mindentől függetlenül közös ügy, nemcsak Magyarországon, hanem Európában is a biztonság, akkor annak megfelelően álljanak már bele, és ne kezdjenek azzal, hogy páros lábbal - egyébként teljesen hazug módon és csúsztatásokkal tele - beleszállnak az ellenzék különböző frakcióiba, majd nagy kegyesen, a nemzeti ügyre hivatkozva azt kérik, hogy támogassuk ezt a javaslatot. Természetesen mi nem vagyunk ilyen arrogáns pökhendiek, mint önök, ezért fogjuk ezt a javaslatot támogatni attól függetlenül, hogy azt ki nyújtotta be, mert azt nézzük, hogy elsősorban mi jó az országnak, mi szolgálja az itt élő emberek biztonságát, ennek megfelelően próbálunk felelősen dönteni.
De ugyanez önökről nem mondható el. És ha nekem nem hisznek, akkor nyugodtan keressék a parlamenti információs rendszerben, szinte szóról szóra ugyanez a javaslat elemeiben, tartalmában és még jogi megfogalmazásában is, amit 2015. június 16-án benyújtottunk a Magyar Országgyűlésnek. Ez a javaslat - itt egy másik jegyzőkönyv - 2015. szeptember 30-án került a Honvédelmi és rendészeti bizottság elé. Ezt a javaslatot önök - például az előttem szóló KDNP-s képviselőtársam - itt leszavazták, ugyanezt, amit most behoznak, és egyfajta győzelmi zászlóként az ország elé és elénk tárnak (Dr. Apáti István: Hoppá!), hogy ha ezt támogatjuk, akkor az ország biztonságát szolgálják.
Németh Szilárd nagy ívű beszédében 0:0-nál arra hivatkozott, hogy 2015 tavaszán egy sikeres nemzeti konzultációt zárt - egyébként, hozzáteszem, a mi adóforintjainkból is - a kormány. Nem volt olcsó, de legalább drága. És ott arra az eredményre jutottak, hogy 1,1 millió ember azt kérte önöktől - meg elvileg akkor tőlünk is -, hogy tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy nemcsak fizikai, nemcsak hatósági, hanem jogi határzár is legyen és jogi garanciák is legyenek annak érdekében, hogy Magyarországra ne jöhessenek bizonytalan eredetű és identitású emberek menekültkérelemre hivatkozva.
(13.10)
Akkor kérdem én: az 1,1 millió ember akarata ellenére mi akadályozta meg önöket, hogy 2015 szeptemberében támogassák ugyanezt a javaslatot? Csak nem az önök pökhendisége, vagy csak nem a munkájuk nem végzése, hogy egyébként fogalmuk nem volt róla, hogy mi áll benne? Bár egyébként megnéztem a jegyzőkönyvet, elmondtam a bizottsági ülésen, hogy mi van benne. A Honvédelmi és rendészeti bizottságban bölcsen csak tartózkodva utasították el, de az Igazságügyi bizottságban már kerek nem gombokat nyomtak. Hadd ne soroljam fel az érintett képviselőtársaik nevét, van, aki a teremben van, van, aki nincs. Hát, ez az önök politikájának a tökéletes optikája! Így kormányozzák ezt az országot, ilyen felelősek és ilyen korrektek. Erre szoktam én mondani, hogy az sem igaz, amit kérdeznek. És nem véletlenül mondom, mert minősíthetetlen, amit egyébként a fontos, ami elemi érdeke minden állampolgárnak, a fontos ügyekben tesznek. Most nem akarok visszautalni az olimpiára vagy egyéb más kérdésre, ez biztonságpolitikai kérdés, és ebben is ezt művelik.
Terrorizmus elleni küzdelemről hadoválnak, önök mindent megtesznek kizárólag azért, hogy ebben az országban rend legyen, és boldogan elmondják, hogy Európa legbiztonságosabb országa. Azért abban maradjunk legalább egymás között, és zárójelben jegyezzük meg, hogy ez aztán cseppet sem önökön múlik. Egyébként én nem vitatom, hogy az egyik legbiztonságosabb ország, de ez nem az önök teljesítményének köszönhető, hanem sok más mutatónak. Egyébként szeretném fölhívni, kár, hogy Németh Szilárd nincs itt, mert fölsorolta azokat az elemeket, amelyekkel hozzájárultunk az ország biztonságához. Egyetlenegy olyan elemet nem hallottam, amelyet egyébként hosszú hónapokkal vagy adott esetben évekkel korábban ne a Jobbik javasolt volna, és egyébként ne támogattunk volna, egyetlenegy olyat nem hallottam. Az Alaptörvény volt, amit egyébként ma önök szavaztak le például, szép csendben, okosan, de leszavazták. Úgyhogy nekem ne jöjjenek azzal, hogy itt a Jobbik micsoda merényletet követett el a magyar társadalom ellen! Igen, igen, leszavaztuk az önök javaslatát, mert megmondtuk jó előre, hogy pénzért sem.
Lehet itt vigyorogni, Vas Imre képviselőtársam, a helyzet az, hogy önök pénzért bárkit, bárhonnan, bármikor. (Közbeszólás az ellenzék soraiból: Így van!) Mondhatnak akármit, ha Juncker vagy Merkel az általuk oly szeretett, nem tudom, milyen lélekszámú kvótákra önöktől most kötvényt vásárolna, akkor nemhogy nem akarnák beengedni, hanem ragaszkodnának hozzá, hogy jöjjenek. Önök beszélnek a terrorizmus kockázatáról, amikor tavaly november végén, december elején 80 kilométerre a fronttól, az Iszlám Állam elleni fronttól irodát nyitnak egy erbíli plázában, azzal a kikiáltással, hogy 60 ezer euróért jöhetnek a schengeni övezeten belülre? Akik tétlenül nézik hosszú éveken keresztül, hogy vízumgyár működik Moszkvában (Dr. Apáti István: Bizony!), hogy milyen üzletemberekkel - idézőjelben az üzletember - üzletel a magyar kormányfő vagy annak családtagjai, vagy a magyar Külügyminisztérium és annak cégei kikkel folytatnak, milyen üzleteket? Önök hivatkoznak nemzetbiztonsági kockázatok kiküszöbölésére? Teljesen hiteltelen és teljesen elképesztő az, amit művelnek! És most, amikor folyamatosan hazudnak abban is, hogy már nincs szükség a kötvényre, ez csak az államháztartás miatt volt, ez egy gazdasági manőver, van önök közül… (Kontrát Károly: Elnök úr, hívja fel a képviselő úr figyelmét, hogy a törvényjavaslatról beszéljen.) Államtitkár úr, én meghallgattam, ön is hallgasson meg! (Zaj. - Az elnök csenget.) Államtitkár úr, miért nem… (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Felháborító! A 12. percnél kezdett el róla beszélni. - Z. Kárpát Dániel: Németh Szilárd munkaértekezletének köze sem volt hozzá. Ő se tudta, mi a tényállás? - Dr. Vas Imre: Látszik, hogy nem is értettétek.) Államtitkár úr, nem hallottam (Az elnök csenget.), hogy szólt volna Németh Szilárdra, aki 13 percig teljesen másról beszélt, és az utolsó 2 percben tért rá a javaslatra. (Zaj.)
Én annyiból nem árultam zsákbamacskát, hogy elmondtam az elején, hogy egyébként a javaslat tartalmával, céljával egyetértünk, fogjuk is támogatni, és többek között azért is értünk egyet, mert önök előtt két évvel benyújtottuk ugyanezt. Lehet vigyorogni, nyugodtan! (Dr. Apáti István közbeszól.) Legközelebb, ha bizottsági ülésre jönnek, legalább olvassák el a beadott indítványt, és úgy szavazzanak! (Dr. Apáti István: Miért nem olvastad el? …mint egy atomvillanás.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me