DR. GALAMBOS DÉNES

Full text search

DR. GALAMBOS DÉNES
DR. GALAMBOS DÉNES (Fidesz): Köszönöm. Tehát rövid hozzászólással szeretnék arra reagálni, hogy miért vállaltam a vezérszónoki felszólalást ebben a törvényjavaslatban.
Fejér megye 4. választókerületének képviselője vagyok, ahol vannak olyan települések, amelyek a város környezetében alakultak ki, ezek a valamikori város környéki községek, majd önálló nagyközségek. Elmondtam, hogy a lakásállomány szerkezete ott milyen, és azt is elmondtam, hogy 26 évig voltam önkormányzati képviselő és alpolgármester, és mint ilyen ismerem a lakások szerkezetét. Azt gondolom, hogy a lakásszerkezet miatt indokolt a törvénymódosítás, és ez nem személyre szabottan történik, visszautasítom Legény Zsolt és a többiek, például Szilágyi György állítását.
Igenis, azokért a családokért szólok, akiknek a gondját nem tudtuk megoldani. Olyan lakásszerkezetek voltak annak idején, amelyeket ma nem lehet kezelni másként, mint hogy a meglévő nagyobb telekméret esetén hozzá lehet építeni olyan lakrészeket, amelyekkel megoldható több generáció együttélése. A jelenlegi épületekben ugyanis nem oldható meg. De ezekkel megoldjuk a szigetelést, a korszerű építést, és megoldjuk azt is, hogy telekhiányok esetén is, ahol hosszú évekig nem volt telekalakítás, tudjanak lépni a családok, tudjanak lakásokat építeni, és valóban legyen, ahogy jeleztem, az otthonteremtés egy folyamatos lehetőség. Ezt én a saját választókerületemben tapasztalom, ebben nem tudnak megcáfolni, a településeket járva látom, és azt gondolom, hogy ez egy fontos családpolitikai cél is. Egyetértek államtitkár úrral, azt gondolom, hogy ezt majd a további vitákban, a bizottságokban is meg tudjuk vitatni. Köszönöm szépen a lehetőséget.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me