GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Itt egy európai parlamenti és tanácsi irányelv kapcsán beszélgetünk a dologról - irányelv kapcsán -, tehát ez azt jelenti, hogy nem az arra való hivatkozásról kell beszélni, hanem ennek a jegyében a magyar törvénykezés keretei között olyan szabályozórendszert kell kialakítani, amely a magyar dolgozó emberek érdekét szolgálja - ez meg azzal homlokegyenest ellentétes.
Az egységes közlekedési szervezetek, szakszervezetek, mint mondtam, ismereteim szerint nem támogatják ezt a gondolkodást. Nem csak a pihenésről szól a történet, nem! Mondhatnék önnek ettől extrémebb példát is. Budapesten van olyan buszközlekedési útvonal, amelynek a két végpontján, mondjuk, az alapvető higiéniai feltételek megteremtése sincs meg. Ha szorítása van az embernek, nem tud elmenni. Hol rendezze el a dolgát? Nem akarok már a primitívségnek arra a szintjére eljutni, hogy azt, amit önök bármikor hat másodperc alatt meg tudnak tenni, mert kimennek ide, a folyosóra, és a mellékhelyiségben elvégzik a dolgukat, azt a buszsofőr nem tudja megtenni, és azért vegzálták, mert menet közben megállt egyszer valahol egy aluljáróban lévő illemhelyiség mellett, mert el kellett végezni a dolgát. Az alapvető feltételeket kellene biztosítani, uraim, nemcsak a pihenőidő biztosítása tekintetében, hanem higiéniai és egyéb más szempontokból is.
De ha a jövedelmekről beszél, akkor csak egy mondatot mondok önnek. Önök tényleg tudták emelni a bruttókat - azokat nagyon. Aztán több járulékot vontak el az emberektől, meg a munkaadóktól, azt meg szétszórták a haverok között. Arról már nem is beszélek, hogy a 27 százalékos áfa és egyéb más dolgok. Tehát ezeken kellene változtatni, és akkor lehetne talán másról és másképpen is beszélni. Elnök Úr! Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me