DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Nagyon fájlalom, hogy Matolcsy György, aki sedre-sudra módon bejött ide, tartott valami kis előterjesztést, aztán elrohant, nincs itt a képviselői hozzászólásoknál, ugyanis nagyon jó lenne, ha megszívlelné azt, amit mi itt mondunk. Ugyanis az ország választott képviselői az ország közvéleményét képviselik, azt a közvéleményt, amelynek a hangulata, mozgása, véleményalkotása a Nemzeti Bankról meghatározó kell hogy legyen.
Tehát bármennyire is elefántcsonttoronynak gondolják magukat, önök a piacon élnek, és aszerint alakul az önök sorsa meg az ország monetáris politikájának a sikere, hogy az emberek, a befektetők, akár kis pénzzel, akár sok pénzzel, mit gondolnak önökről. Az, hogy önöknek hihetetlen szerencséjük volt az elmúlt időszakban, így 2015-ben is a tekintetben, hogy a világban pénzbőség volt, ahogy elhangzott, a Fednek a kamata nulla százalék körüli, hogy az Európai Központi Bank is elkezdte a mennyiségi enyhítést, emellett egy nagyon alacsony olajárral lehetett kalkulálni tartósan, ezek olyan kivételesen kedvező nemzetközi körülmények, amit önök nem hagyhatnak figyelmen kívül, valószínűleg nem is hagytak, csak nem vallják be a saját beszámolójukban.
Tehát amikor ilyen öntömjénező módon akarják előadni, hogy milyen kiváló, zseniális megérzések mentén végzik önök a Nemzeti Bank irányítását, akkor becsapják magukat is, meg be akarják csapni a közvéleményt is. A pénzügyi közvéleményt nem lehet becsapni, az pontosan tisztában van az érdekeivel, úgyhogy nagyon kérem, vegyék elő a tükröt (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), és nézzenek szembe a valósággal. Köszönöm. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me