KEPLI LAJOS,

Full text search

KEPLI LAJOS,
KEPLI LAJOS, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen, elnök úr. Nem kívánok visszaélni tisztelt képviselőtársaim igen drága idejével, és igyekszem arra szorítkozni, amiről ez az előterjesztés valóban szól.
Természetesen feladatom csupán annyi, hogy kifejezzem, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom frakciója is támogatja a Vöröskereszt és a Vörös Félhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége között a Nemzetközi Szövetség Budapesti Regionális Hivatalának és Globális Szolgáltató Központjának jogállásáról szóló megállapodás kihirdetéséről szóló tervezetet, ami egy nagyon hosszú cím, de tulajdon-képpen annyit takar, hogy ennek a nemzetközi jótékonysági segélyszervezetnek a menedzsmentdivíziója Magyarországra költözik.
Ugyan 1993 óta van már irodája az országban a Nemzetközi Vöröskeresztnek, illetve a Vöröskereszt és Vörös Félhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének, azonban komolyabb szintre emelkedhet ezzel a megállapodással, ennek az elfogadásával ez az együttműködés. Ehhez természetesen csak hozzájárulni lehet, minden egészséges gondolkodású ember azt gondolja, hogy ennek a karitatív szervezetnek igen nagy múltja és igen nagy jövője is van, és Magyarország csak profitálhat abból, ha komolyabbra fűzi a kapcsolatait egy ilyen jellegű szervezettel. Bár maga a szerződés a diplomáciában egy rutin-megállapodásnak tekinthető, és olyan jogokat tartalmaz és olyan engedményeket, amelyeket a fogadó ország ad meg a szervezetnek, biztosítja számukra ezeket az előnyöket, és nagyon pozitívan tekintünk erre a megállapodásra.
Azt szeretnénk, ha természetesen a világban ilyen jellegű humanitárius és segélyszervezetekre minél kevésbé lenne szükség, mert ez azt jelentené, hogy minél kevesebb konfliktus történik a világban. Sajnos nem ennek vagyunk jelen pillanatban sem tanúi, és nemcsak háborús helyzetekben alkalmazzák ezeket a szervezeteket vagy nemcsak ott vetik be mindenféle eszközeiket és emberi erőforrásukat, hanem akár természeti katasztrófák, akár az éghajlatváltozás következtében beálló olyan események, természeti események helyszínein is, amelyek tömeges sérülésekkel vagy olyan eseményekkel járnak, hogy tömegesen kell elhagyniuk a helyszínt nagyobb embercsoportoknak.
Mindenképpen ezeknek az eseményeknek a száma sajnos a jövőben várhatóan szaporodni fog, mármint ami a környezeti, klímakatasztrófák előrejelzéseit illeti. Ilyen szempontból is nagyon komoly feladat hárul erre a szervezetre, és sajnos egyelőre a háborús konfliktusok száma sem csökken vagy nem mérséklődik világszerte, így hát mindenképpen szükség van arra, hogy Magyarország is egyre szorosabb kapcsolatokat ápoljon ezekkel a szervezetekkel, és akár ilyen áron, akár ilyen feltételekkel, hogy Magyarországon minél nagyobb részben teret hódít-sanak és egyre több szervezeti egységüket költöztessék hozzánk, ezzel is hozzájáruljunk a szervezet minél hatékonyabb működéséhez. Tehát a Jobbik támogatja ezt az előterjesztést. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me