LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen. Mindenekelőtt, elnök úr, ha megengedi, akkor szeretnék a kérdésére válaszolni: „Mikor alakult újra a kormányzati jósda?” - szeretném tájékoztatni, hogy nem alakult újra Gyurcsány Ferenc kormányzati jósdája.
Ami az újtemplomot illeti, én megtisztelőnek érzem minden hódmezővásárhelyi szempontjából, hogy önt ott keresztelték. Biztatom is arra, hogy támogassa az egyébként rossz állapotú épületben lévő újtemplomot, református templomot, illetve a református gyülekezetet.
Ami a hódmezővásárhelyi közvilágítást illeti, nagy tisztelettel és szeretettel várom Hódmezővásárhelyre valamelyik esti órában - félre ne értse a megjegyzésem (Derültség.) -, 25 százalékkal csökkent a közvilágítás költsége, és 40 százalékkal nőtt a megvilágítás ereje. Ezt bármikor nagyon szívesen mutatom meg önnek egy este hat óra utáni pillanatban, negyed hétkor már akár ma vagy holnap állok a rendelkezésére. Holnap lakossági fórumot tartok, csütörtökön is lakossági fórumot tartok a választókerületemben, meg tudom mutatni, hogy Makó városában, ahol nem készült el ez a beruházás, ott milyen a közvilágítás, és meg tudom mutatni, hogy ott, ahol elkészült, milyen a közvilágítás.
Azért nem tudtunk referenciát kérni senkitől sem, mert Magyarországon ez volt az első ilyen típusú beruházás, senki ilyet még nem csinált, mint amit Hódmezővásárhelyen létrehoztunk. Ha referenciát kértünk volna, akkor soha nem valósult volna meg a 25 százalékos költségcsökkenés és a 40 százalékos növekedés.
Hódmezővásárhely ügyében semmilyen vizsgálatról nem tudok önnek tanúbizonyságot adni, tekintettel arra, hogy aki eddig vizsgálta a projektet, száz százalékban rendezettnek találta. Más ügyekben tudom, hogy az ellenzéki képviselőtársaink, talán ön is, büntetőfeljelentést és más feljelentéseket is tett, ezeknek a vizsgálatoknak a végéről nincs tudomásom, a vizsgálatok pedig folyamatban vannak.
A képviselő urat megnyugtathatom, hogy ahol közvilágítás-korszerűsítésre került sor, és ahol a kiíró önkormányzat jól választotta ki a technológiát, jól készítette elő a beruházást, ott mindenhol nagyon jelentősen nőtt a megvilágítás és csökkent a közvilágításra költött költség, illetve a forrás, és tudtunk függetlenedni az egyébként korábban bennünket folyamatosan zsaroló energiaszolgáltatótól. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
(14.20)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me