DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Ennek jegyében az idei évben 7,5 milliárd forint többletforrás áll rendelkezésre a szociális szférában dolgozók béremelésére, további 1,5 milliárd a bölcsődei dolgozókra, de itt most térjünk rá a szociális szférában lévőkre. Itt szintén egy magasabb végzettségűnek nagyobb mértékben járó bérpótlékról van szó, hiszen a többieket érinti az általános minimálbér és garantált bérminimum, azaz a szakképzett-minimálbéremelés.
Ennek következtében idén áltagosan 33 ezer forintos, közel 20 százalékos béremelkedésre számíthatnak a szociális szférában dolgozók. Nyilván ez adott munkaköröktől függően lehet magasabb vagy alacsonyabb, de a 16 500 forintot legalább el kell hogy érjen, és a legmagasabb 84 585 forint lesz, amivel idén a szociális szférában dolgozók bére emelkedik.
Összességében azt szeretnénk, ha 2013-2019 között egy 62 százalékos átlagos béremelést láthatnánk, a kormány ehhez a fedezetet biztosította, és együttműködünk a szolgáltatókkal, a szakszervezetekkel, hogy ez mindenkihez béremelésként el is jusson, ne csak a költségvetésben látszódjék ez a többlet, hanem mindenkinek az egyéni bérpapírján is. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me