DR. TÓTH BERTALAN

Full text search

DR. TÓTH BERTALAN
DR. TÓTH BERTALAN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A miniszterelnök gyáva, a Fidesz-kormány gyáva. Fél a magyar emberek valós problémáiról kialakított véleményétől, nem mer szembenézni azzal, hogy az általa kreált problémákra a magyar emberek többsége nem vevő, miközben a valós problémákra igen.
Nem kell csodálkozni a miniszterelnök gyávaságán, hiszen hiába költött el 20 milliárd forintot a kvótanépszavazásra, a magyar emberek többsége nemet mondott az otthonmaradásával a Fidesz és a Jobbik álságos politikájára. De amikor a Fidesz internetadót akart bevezetni, az emberek felháborodtak, a kormány megfutamodott. Amikor a Fidesz bezárta a boltokat vasárnap, kopaszokat küldött szocialista politikusokra, majd a népszavazási kezdeményezésünk sikere után tele lett a gatya, ismét gyáván megfutamodott. Majd most, hogy egy mozgalom sikeres aláírásgyűjtést szervezett az olimpiával kapcsolatban, megint gyáván visszakozik. A miniszterelnök úgy fogalmazott: komoly szégyentől és lejáratástól mentettük meg az országot.
Tisztelt Képviselőtársaim! Mi lett volna a komoly szégyen? A népszavazás? Hogy kiderülhetett volna, hogy az emberek nem állnak a kormány oldalán? És ki lett volna lejáratva egy népszavazás után? Hát nem a miniszterelnök szokta mindig a saját cselekedeteit a nép akaratából levezetni? Szerintem nem az a komoly szégyen, ha az emberek közvetlenül akarják kinyilvánítani véleményüket és akaratukat egy társadalmilag fontos, gazdaságilag jelentős kérdésben. Komoly szégyen az, ha a kormány ezt minden eszközzel meg akarja akadályozni. Komoly szégyen az, hogy az urizáló fideszes kormányzás alatt tovább növekedtek a társadalmi különbségek, növekedtek a vagyoni egyenlőtlenségek. Magyarország versenyképessége tovább romlik, és már nemcsak az EU-magországokhoz képest, hanem a visegrádi országokhoz képest is folyamatosan leszakadunk. A komoly szégyen az, hogy minden negyedik magyar gyermek funkcionális analfabéta, és az iskolarendszer konzerválja ezt a társadalmi különbséget. Rendszerszintű problémák vannak az egészségügyben, mert miközben jut pénz a drága propagandára, addig a rendes takarításra nem.
Tisztelt Képviselőtársaim! A valós problémák helyett a kormány háttérhatalmakkal és világkormányokkal hadakozik. Pont a napokban hallhattuk Matolcsy György jegybankelnök szavait, hogy egy NATO-tag, egy nagy állam puccsot szervezett a magyar kormánnyal szemben azzal, hogy bankpánikot akart kelteni a brókerbotrányok kapcsán. Ugyan már, tisztelt képviselőtársaim! Egyszerűen arról volt szó, hogy fideszes brókerek ellopták a magyar kisbefektetők pénzét.
Tisztelt Képviselőtársaim! Miközben a Fidesz és a miniszterelnök gyáván megfutamodik, mi, szocialisták a magyar emberek valós problémáival akarunk foglalkozni. A magyar emberek jövőjével kapcsolatos valós probléma az a 3000 milliárd forintos orosz hitel, amely 21 évre adósítja el az országot és szolgáltatja ki Magyarországot az orosz érdekeknek. Az MSZP fenntartja azt a korábbi években már megfogalmazott álláspontját, hogy az atomenergia felhasználásáról széles körű társadalmi vita után, népszavazással kell dönteni. Éppen ezért az MSZP támogat minden olyan kezdeményezést, amely arról szól, hogy ilyen horderejű kérdésben igenis közvetlenül a magyar emberek döntsenek.
Tisztelt Képviselőtársaim! Látható, hogy a miniszterelnök sarokba szorítható. Ne várjunk 2018-ig! Közös jövőnkért, Magyarországért! Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me