SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Államtitkár úr, ön egy felszólalásban mondta azt el, hogy a Nébih helyt tud állni és naponta tud ellenőrizni, és azt, hogy az elmúlt négy évben összesen 24 terméket tudott megvizsgálni. Több ezer élelmiszerről beszélve 24-nek a mintája alapján ön ki meri jelenteni azt, hogy a magyar fogyasztók élelmiszer-biztonsága biztosított? Hogy jön ehhez?
Teljesen tönkretették a hatósági rendszert és alkalmatlanná tették úgy, hogy közben gyakorlatilag a szaktárcájuk nemhogy nem ért a témához, gyakorlatilag teljesen inkompetens módon engedélyezi azt, hogy gyakorlatilag bármilyen szeméttel telitegyék a magyar élelmiszerüzleteket. Ezért nem az Európai Unió a felelős, a magyar polcokra az önök engedélye alapján és az önök eljárásrendje alapján hozzák be ezeket a termékeket, ezért önöknek kell viselni a felelősséget.
Egy ilyen élelmiszer-biztonsági botrány után az a minimum lenne, hogy a földművelésügyi miniszter feláll, de legalább az hasznos lenne, ha ön elismerné, hogy teljes alkalmatlanságát a miniszter ezzel is bizonyította. Köszönöm szépen. (Taps az LMP és a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me