DR. HÖRCSIK RICHÁRD

Full text search

DR. HÖRCSIK RICHÁRD
DR. HÖRCSIK RICHÁRD (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az Európai Parlament egyik bizottsága ma délután egyórás vitát tart Brüsszelben, idézem: „Az alapvető jogok helyzete Magyarországon” címmel. A magyarországi baloldal brüsszeli barátai segítségével jól láttuk azt, hogy az elmúlt években számtalanszor akarták Magyarországot pellengérre állítani. Mondhatnánk tehát, hogy a szappanopera tovább folytatódik, csak a szokásos lejárt lemezről van szó. Mivel itthon már senki nem hallgat rájuk, inkább külföldön próbálnak szerencsét ebben az ügyben is.
Ha azonban, tisztelt képviselőtársaim, jobban megnézzük a mai meghallgatás napirendjét, akkor azt látjuk, hogy itt most nem a baloldal lesz a főszereplő, hanem másik három szervezet. A helyzet úgy áll, hogy a vádló szerepében tehát most nem akár Szanyi Tibor vagy éppen Niedermüller Péter, hanem az Amnesty International, a Társaság a Szabadságjogokért és a Magyar Helsinki Bizottság tetszeleg. A közkeletű félreértéssel szemben, ezek nem igazi civil szervezetek, itt nemzetközi szervezetek magyarországi irodáiról van szó, és külföldi pénzből fizetett aktivistákról, vagyis nyugodtan mondhatjuk, hogy külföldi ügynökökről beszélhetünk.
Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy hírlik, hogy ez a három szervezet ma délután Ahmed H. néven ismert, elítélt terrorista ügyén keresztül szeretné bemutatni az alapvető jogok helyzetét Magyarországon. Szeretném emlékeztetni képviselőtársaimat, hogy Ahmed H. az a szír férfi, akit terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt a közelmúltban tíz év fegyházbüntetésre ítélt a magyar bíróság, mert, ahogy láttuk annak idején a televízió képernyőjén is, megafonon buzdította az illegális migránsok tömegeit a határon, hogy kövekkel dobálják a határt védő rendőröket és törjék át a kerítést. Egyébként a bíróság ezen végzése ellen egy másik ilyen ügynökszervezet, a MigSzol szervezett tüntetést az ítéletet követően. A MigSzol egyébként egyértelműen Soros György bevándorlást támogató hálózatának az egyik tagja, akiknek egyébként a gazdálkodásáról és működéséről szóló információk nem átláthatóak. Annyi mindenesetre biztos, hogy a saját maga által közzétett tájékoztató anyagaiban együttműködő partnerként a Soros-hálózat szinte minden tagja szerepel.
Tisztelt Képviselőtársaim! Láthattuk, hogy Soros György határokon átnyúló birodalma elér Magyarországra is, és számos, magukat civilnek mondó szervezet kap pénzt azért, hogy százezerszám szállítsák Európában a migránsokat. Teszik ezt annak ellenére, tisztelt képviselőtársaim, hogy a polgárok az októberi népszavazáson egyértelműen kifejezték azon szándékukat, hogy ezt nem szeretnék. Ezek a szervezetek tehát rendszeresen támadják hazánkat, például a kormány határvédelmi és terrorellenes intézkedéseit, a bevándorlási szabályok szigorítását. Ők Ahmed H. oldalán állnak, mi meg a magyar emberek oldalán.
Tisztelt Képviselőtársaim! Nem véletlen, hogy alig kezdődött el a Magyar Országgyűlésben a vita a jogi határzár megerősítéséről, a bevándorláspárti szervezetek újult erővel kezdték meg Magyarország támadását. Ne csodálkozzunk, ez nem meglepő, hiszen ezek a szervezetek kezdettől fogva támadták a határzár megépítését, a bevándorlási és a terrorellenes szabályok szigorítását. És most is ezt teszik: támadják, és Brüsszelben ismételten, úgymond feljelentik Magyarországot.
Tisztelt Államtitkár Úr! Éppen ezért minden állampolgárnak, úgy hiszem, joga van tudni, hogy melyek azok a politikai tevékenységet végző ügynökszervezetek, amelyek külföldi forrásból működnek, és azt is, hogy mekkora támogatást kapnak. Úgy vélem, mindnyájunk közös érdeke az, tisztelt képviselőtársaim, hogy elejét vegyük az átláthatatlan külföldi befolyásolási kísérleteknek, és meg kell védenünk tőlük a magyar embereket. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me