BURÁNY SÁNDOR

Full text search

BURÁNY SÁNDOR
BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Látom, Rogán miniszter úr gyáván megfutott a kérdés elől, de vágjunk bele!
A kormány tavaly az állami cégek kommunikációjának szervezésére egy 25 milliárdos büdzsét hagyott jóvá, a megbízások teljesítésére három cégcsoport kapott jogosultságot. Nem meglepő módon a cégcsoportok közül kettő - ahogy az önöktől már megszokott - kormányközeli, egy egyébként pedig amerikai hátterű cég. Meglehetősen bőkezűen bántak a közpénzekkel, 2016-ban már 6,3 milliárd forintot költöttek el propagandára, 80 százalékkal többet, mint 2015-ben. A pénzszórásnak csak egyetlen célja volt: az, hogy a haverok zsebeit ismét megtömjék.
Ezt a folyamatot jól példázza a Ripost nevű bulvárlap esete, állami cégek és szereplők ugyanis csaknem 600 millió forint értékben, a piaci ár sokszorosáért hirdettek a Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadóhoz köthető Ripostban. Az MVM ezen belül 180 millió forintért, az önök irányítása alá tartozó Miniszterelnöki Kabinetiroda 171 millió forintért, a Szerencsejáték Zrt. pedig 161 millió forintért vásárolt hirdetéseket. Ami önöket illeti, csak itt 100 millió forintot áldoztak a népszavazási kampány reklámozásáért. Úgy tűnik egyébként, hogy a magáncégek egyáltalán nem tartják értékes felületnek a Ripostot, az ő költésük még az 5 millió forintot sem érte el.
Tisztelt Államtitkár Úr! Hogy, hogy nem, Rogán Antal Pasa parki szomszédjának, Csetényi Csabának a cége állami hirdetésekből csaknem 200 millió forintot kaszált.
(16.10)
De szép summát szakított a Szijjártó Péter barátjaként ismert Kuna Tibor cége is, a maga 293 millió forintjával.
Államtitkár úr, önök meglehetősen nagy arccal nyomják a kormányzati propagandát, gondosan ügyelve a baráti kör anyagi előmenetelére. Az újabb év közbeni költségvetési módosításokat látva elmondható, hogy erre a célra a világ pénze nem elég: újabb és újabb milliárdokra van szükségük mohóságukban.
A kérésem tehát csak annyi lenne, mondjon már végre egy számot, a szíve szerint mennyi pénzből gazdálkodna a kabinetiroda. Mégis, legszebb álmai szerint hány milliárdot költenének még haverokra? Tisztelettel várom válaszát. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me