NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN

Full text search

NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN
NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Hallhattuk itt Vona Gábort az előzőekben, a Jobbik frissen megválasztott miniszterelnök-jelöltjét, frakcióvezető-helyettesét, alelnökét. Vajon miért gondolják ezek az emberek, hogy minden belefér? Miért gondolják azt, hogy itt a Házban, az utcán, a kongresszuson folyamatosan papolhatnak a korrupcióról, arról, hogy ha ők érkeznek, akkor Magyarországon minden bűncselekményt fel fognak számolni? Ez az a párt, mondhatjuk nyugodtan, amelyik bort iszik és vizet prédikál; ha úgy tetszik, a Jobbik maga a politikai korrupció melegágya.
Hát, nézzük Zagyva György Gyulát, a Jobbik plakátarcát, kampányarcát, aki néhány nappal ezelőtt egy közös filmben egy szélsőliberális gondolkodású, talán már mondhatnánk, hogy egy anarchista gondolkodású embernek a szervezésében - akit Gulyás Mártonnak hívnak - nyíltan és egyértelműen sok társukkal együtt megtámadták az ország alkotmányos, alaptörvényes rendjét, és arra buzdították az embereket, hogy az egész választási rendszert, az egész alkotmányos rendszert közösen, együtt, szélsőbaltól a szélsőjobbig összefogva fel kell borogatni, fel kell rugdalni. Hallottunk már ilyet néhány évvel ezelőtt szélsőbaloldali politikusoktól.
Majd mit ad a Jóisten, nem telik el 48 óra, ugyanez az ember kiszalad a szélsőjobbra, ahol egyébként mindig is volt - a Jobbik parlamenti képviselőcsoportjának egy igazán keményen kardozó embere volt; emlékszünk arra a mutatványra, amit egy nagy karddal mutatott be, majd később egy ostorral megismételt -, és alpári, útszéli hangon, zsidózva gyakorlatilag megfenyegetett egy zenész újságírót és annak az egész családját. Szerintem ezek a cselekmények önmagukban bűncselekmények, és nyilvánvaló, hogy a hatóság tenni is fogja a dolgát ezekben a kérdésekben, de ha továbbgondoljuk, akkor jól látható, hogy ez az egész alkotmányos berendezkedésünket, az egész demokratikus rendszert, az egész ország demokratikus működését veszélyezteti, embereket sodor vészhelyzetbe, emberek biztonságát veszélyezteti fenyegetéssel a hatalom megszerzése érdekében, illetve a hatalom megszerzése után mindenféle erőszakos cselekmény beígérésével. Tehát gyakorlatilag az ország állampolgárainak a biztonságát fenyegetik.
Másrészről, ha megnézzük, azt az utat készítik elő, hogy ha az ország demokratikus rendje, biztonsága veszélybe kerül, akkor mások fogják megmondani - mint már volt rá példa ebben az országban -, hogy mi mit cselekedhetünk, kivel éljünk együtt, mikor kell megnyitnunk a határokat, hány embert kell beengednünk ebbe az országba.
S aztán még nem beszéltünk arról, hogy egy milliárdos gyakorlatilag milligrammra megvásárolta a Jobbik vezetőit és politikusait. Igen, Simicska Lajosról van szó. A Simicska-Vona-klán összefogott abban a kérdésben is, hogy az országot elárasztják egy plakáterdővel. Most a tartalmáról ne beszéljünk ennek a plakáterdőnek, hanem beszéljünk a körülményeiről, arról, hogy mibe került, mennyi plakát van, mennyi ideig lehet, van-e szerződés, honnan szedték a pénzt. Bemondanak 150 milliót, hogy valami banktól kapták. Az is egy érdekes kérdés lenne, hogy a bank hogy ad a Jobbiknak, és cserébe mit kér érte egyébként a Jobbiktól, de ezt most hagyjuk; nézzük meg azt, hogy egy 476 milliós támogatással bíró párt - mert tavaly ennyi volt ennek a pártnak az állami támogatása - hogy tud 2,5 milliárd forintot kifizetni erre a plakáterdőre, amely két plakáterdő összesen, ha a számokat nézzük, 7-9 ezer közötti plakátot jelentett. Majd bejelentik, hogy azt a plakáttörvényt, amivel az olyan típusú politikai korrupciót, amit a Jobbik megvalósított, szeretnénk visszaszorítani, meg a pártok feketefinanszírozását, ők bizony ehhez nem fognak hozzájárulni, nem fogják támogatni.
Nekünk az a véleményünk, hogy aki nem szavazza meg a pártok feketefinanszírozását támogató plakáttörvényt, az a párt gyakorlatilag a korrupció mellett tör lándzsát, az maga a korrupció. Magyarország pedig erős és büszke európai ország, amely ilyen korrupcióban nem lehet. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)
(12.10)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me