A külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő dö…

Full text search

A külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás
Soron következik a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló T/14967. számú törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás. A Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslatát T/14967/23. számon, összegző jelentését pedig T/14967/24. számon terjesztette elő. Tájékoztatom önöket, hogy a házszabály 48. § (4) bekezdése alapján a Jobbik képviselőcsoportja a 16., 18. és 8. számú, az LMP képviselőcsoportja pedig a 2. számú módosító javaslat fenntartását indítványozta. Először ezekről határozunk.
A 8. számú módosító javaslat Szávay István és képviselőtársai indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e a javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 25 igen szavazattal, 168 nem ellenében, 1 tartózkodó szavazattal nem tartotta fenn.
A 2. számú módosító javaslat Szél Bernadett és Hadházy Ákos indítványa. Ennek elfogadása magában foglalja a 16. számú, ugyanakkor kizárja a 18. számú módosító javaslatot. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e a javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 64 igen szavazattal, 129 nem ellenében és 1 tartózkodó szavazattal nem tartotta fenn.
A 16. számú módosító javaslat Szávay István és képviselőtársai indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e a javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 30 igen szavazattal, 163 nem ellenében és 1 tartózkodó szavazattal nem tartotta fenn.
A 18. számú módosító javaslat is Szávay István és Gyöngyösi Márton indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e a javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 25 igen szavazattal, 169 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.
Mivel az Országgyűlés módosító javaslatot nem tartott fenn, most az összegző módosító javaslatról döntünk. Tájékoztatom önöket, hogy a házszabály 48. § (2) bekezdése alapján a Fidesz képviselőcsoportja a T/14967/23. számú összegző módosító javaslat 2. pontjáról külön szavazást kezdeményezett. Először erről döntünk, majd ezt követően határozunk az összegző módosító javaslat további pontjairól.
Az összegző módosító javaslat 2. pontjában a bizottság a törvényjavaslat 1. § (4) bekezdésének új d) ponttal történő kiegészítését javasolja. A Fidesz kérésére külön döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az összegző módosító javaslat 2. pontját. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosítójavaslat-pontot 154 igen szavazattal, 40 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Most az összegző módosító javaslat további pontjairól határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság T/14967/23. számú összegző módosító javaslatának további pontjait. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az összegző módosító javaslat további pontjait 130 igen szavazattal, 35 nem ellenében és 29 tartózkodó szavazattal elfogadta.
Most a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/14967/28. számú egységes javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az egységes javaslatot 130 igen szavazattal, 44 nem ellenében és 24 tartózkodó szavazattal elfogadta.
(Szabó Timea megpróbál átadni Orbán Viktornak egy több méter hosszúságú leporellót, amelyet Orbán Viktor nem vesz át, majd ezután a képviselőnő kiteríti azt az ülésterem közepén. - Zaj, közbeszólások. - Szabó Timea: Ez nem a Soros, ez a vidéki nagycsaládos-szervezetek...)
(12.10)
Soron következik a büntetőeljárásról… (Szabó Timeának:) Képviselő asszony, nem tudom, tudja-e, hogy szavazás közben vagyunk, ennek megfelelően nemcsak előre be nem jelentett szemléltetést alkalmaz, hanem a szavazás rendjét is megzavarja. Ennek megfelelően fogom majd a házelnök urat tájékoztatni. Kérem, hogy fejezze be ezt a tevékenységét! (Szabó Timea: Nyugodtan folytathatják a szavazást!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me