HORVÁTH LÁSZLÓ,

Full text search

HORVÁTH LÁSZLÓ,
HORVÁTH LÁSZLÓ, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nem fogom kitölteni a rendelkezésre álló időkeretet, ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy nem egy fontos jogszabályról van szó.
Ezúton szeretném tájékoztatni az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság 2017. június 8-án a házszabály 46. §-a alapján megtárgyalta a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságról szóló 2016. évi XCI. törvény módosításáról szóló T/15776. számú törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság 21 igen szavazattal, 6 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be.
Az összegző módosító javaslat a Mezőgazdasági bizottság indítványait tartalmazza, amelyet a Törvényalkotási bizottság vita nélkül hagyott jóvá. A javaslat elfogadásával lehetőség nyílik arra, hogy a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által vagyonkezelt ingatlanokon keletkezett termékek, termények és szaporulatok a társaság tulajdonába kerüljenek.
(13.30)
A másik fontos cél, hogy a ménesbirtok vagyonkezelésében álló ingó vagyonelemek a jogszabály erejénél fogva tulajdonátruházásra vonatkozó szerződéssel ingyenesen a ménesbirtok tulajdonába kerülnek.
Tisztelt Képviselőtársaim! A fentiekre tekintettel kérem támogatásukat annak érdekében, hogy a társaság a törvényben előírt kötelezettségeit el tudja látni, és működőképessége hosszú távon biztosított legyen. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me