DR. GALAMBOS DÉNES,

Full text search

DR. GALAMBOS DÉNES,
DR. GALAMBOS DÉNES, a Gazdasági bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Asszony! A Hadházy Sándor képviselőtársam által elmondottakat nem kívánom megismételni. A záróvitában tulajdonképpen csak arra szeretnék utalni, ami a fő irányát tartalmazza a törvényjavaslatnak, a T/15777. számúnak, hiszen a Törvényalkotási bizottság előadójaként képviselőtársam elmondta azokat a módosításokat, amelyeket a bizottság megtárgyalt, és amelyeket a Gazdasági bizottság mint előterjesztő szintén támogatásáról biztosított.
Az előttünk fekvő törvényjavaslat legfontosabb eleme, hogy kibővíti a látvány-csapatsportágak támogatásának körét, aminek köszönhetően a röplabda is bekerül a látvány-csapatsportok közé. Ahogy az általános indoklásban jeleztük, a 2011. évi bevezetéskor, a tao 2011. évi bevezetésekor már felmerült a röplabda felvétele is. A röplabda sportágban olyan fejlődés indult meg eredményesség tekintetében és klubszinten is, amely indokolttá tette azt, hogy ezen látvány-csapatsportág is bekerüljön a taojogszabály hatálya alá. Azt gondolom, szeretném még rögzíteni, hogy az általános vita során ennek a látványsportágnak a bevételét a tao által támogatható körbe valamennyi ellenzéki frakció is támogatta.
A javaslat még számos, a szabályozást egyszerűbbé, világosabbá és hatékonyabbá tevő módosítást tartalmaz. Ezek ismétlésébe nem szeretnék belebocsátkozni. Azt gondolom, a törvényjavaslat általános vitájában, majd a részletes vitában a Törvényalkotási bizottság előtt, illetőleg ezt megelőzően a plenáris ülésen elhangzott érvek alapján megállapítható, hogy a törvényjavaslat megfelel a jogalkotási követelményeknek. Pozitív és előremutató rendelkezéseket tartalmaz a látvány-csapatsportágak támogatásával kapcsolatban, ezért kérem képviselőtársaimat, hogy a mai szavazáson is támogassák az indítványt. Köszönöm, hogy meghallgattak.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me