DR. GALAMBOS DÉNES,

Full text search

DR. GALAMBOS DÉNES,
DR. GALAMBOS DÉNES, a Gazdasági bizottság előadója: Köszönöm szépen, elnök úr. Azt gondolom, hogy a „győzelmi jelentés” megfogalmazás ilyen értelemben pejoratívan nem fogadható el ebben az összefüggésben sem, meg azt gondolom, nem is ez volt az államtitkár asszony szándéka.
Amit itt Legény Zsolt képviselőtársam mondott, a tekintetben egyezik a véleményünk, hogy vannak olyan sportágak, például a kézilabda, és e tekintetben pozitív példákat is tudok mondani, hiszen pont a választókerületem egyik akadémiája az, amely ebből a taotámogatásból tud olyan utánpótlásnevelést végrehajtani, amely példaértékű. Nyilván nem fogok megnevezni cégnevet és egyesületet se, mindenki el tudja olvasni.
Példamutató és előremutató az, amit végeznek azzal a szakmai munkával, ha már a kézilabdát felemlítette képviselőtársam. De a röplabda is fejlődő a mi térségünkben. Azt gondolom, hogy magának a 2011-ben bevezetett rendszernek az Unió hosszabbításával együtt mindenképpen a pozitív elemeit kell tekintenünk.
Azt tapasztalom azon vállalatok részéről, amelyek jelentős számban vannak Fejér megyében és a választókerületemben is, hogy ennek a társadalmi felelősségvállalásnak a keretében, és most ezt komolyan jelzem, azon távoli régiókból érkezett vállalatokat is meg tudtuk szólítani, amelyek nem ismerték ennek a módszernek a milyenségét, és amikor látták, hogy mire fordítódnak ezek a pénzek például a kézilabda területén, akkor jó szívvel adták és adják a továbbiakban is ezeket az összegeket, amelyek, még egyszer hangsúlyozom, nagyon fontos utánpótlásnevelési bázisalapot jelentenek.
Annak örülünk, hogy a törvényjavaslat vonatkozásában maga a látványsportágak közé való beiktatása a röplabdának egységes véleményen alapult. Azt gondolom, hogy az államtitkár asszony által elmondottak pedig abban a megvilágításban mindenképpen helytállóak, amelyek az egész rendszer pozitív és fenntartható voltát jelezték.
Köszönöm a vitában történő részvételüket, és kérem, támogassák szavazatukkal.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me