BANA TIBOR

Full text search

BANA TIBOR
BANA TIBOR (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A Jobbik képviselőcsoportja támogatja azt, hogy érdemi vita alakulhasson ki az előttünk fekvő törvényjavaslatról, hiszen az a korrupció visszaszorításáról szól. Ha visszatekintünk a mögöttünk hagyott 27 esztendőre, akkor azt mondhatjuk, hogy sajnos minden kormány alatt hatalmas méreteket öltött a korrupció. 2010-től annyi változott, hogy a Fidesz és a KDNP rendszerszinten működteti a korrupció rendszerét.
Ebben az indítványban, amit a szocialisták nyújtottak be az államháztartás alrendszereiből, az európai uniós forrásokból, továbbá nemzetközi megállapodás alapján finanszírozott egyéb programokból juttatott támogatásokra terjednének ki a javaslatok és az MNB, a Magyar Nemzeti Bank által alapított gazdasági társaságokra is. Nagyon fontos eleme ennek az indítványnak, hogy nem indulhatna pályázóként, nem részesülhetne támogatásban többek között az, akinek bármilyen köze van a döntéshozatali eljáráshoz, személyében kizárt, aki pályázati információk birtokában jogtalan előnyhöz juthatna, kizárt a politikai kapcsolat, és nem indulhat olyan szervezet, amely nem minősül átlátható szervezetnek.
Ezt a felvetést a magunk részéről természetesen támogatni tudjuk, hiszen láthattuk azt, hogy például a fideszes országgyűlési képviselők feleségei előszeretettel vettek igénybe különböző támogatásokat. Itt elég, mondjuk, a földkérdésre utalni és arra, hogy például L. Simon László fitneszedzőként dolgozó feleségének mennyi támogatás jutott, de a második helyen szerepel e tekintetben a listán Horváth István, Bánki Erik pedig dobogós lett szintén, ő a harmadik ebben a vonatkozásban. De számtalan más példát is lehetne hozni, az idő rövidségére tekintettel ezt nem tudom megtenni.
Azt viszont aláhúznám, hogy a Jobbik frakciója is benyújtott törvényjavaslatokat akár a vagyon-gya-ra-podási vizsgálat tekintetében, akár a pályázatokkal összefüggésben, és olyan határozati javaslataink is voltak, amelyek közbeszerzési eljárásokra és a közpénzek elköltésére vonatkoztak. Tehát mi is minden tőlünk telhetőt megtettünk az elmúlt évek során is, és azt tudjuk ígérni, hogy 2018-as kormányra kerülésünket követően könyörtelenek leszünk a korrupció vonatkozásában. Ez az egyik legfontosabb vállalása a leendő Jobbik-kormánynak. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me