KARA ÁKOS

Full text search

KARA ÁKOS
KARA ÁKOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Egy újabb hírközlési-törvénymódosítás vitáján vagyunk túl. Ez a módosítás most a fogyasztókról, az internetező, telefonáló, kábeltelevíziós szolgáltatást igénybe vevő emberekről szól, az ő érdekeiket védi, az ő helyzetüket erősíti meg.
A javaslat alapján a hűségidő egy évre csökken, vége tehát annak az időszaknak, amikor egy szolgáltató csak úgy évekre magához kötötte a kiszolgáltatott ügyfeleket. A hűség csak akkor lehet két év, ha például okostelefont vagy okostévét, tabletet vásárolunk részletre az előfizetés mellé. Ha viszont minden részletet kifizettünk és a hűségidő letelt, a szolgáltató köteles lesz ingyen függetleníteni a telefont.
Tisztelt Képviselőtársaim! A szolgáltatók eddig a hűséges fogyasztót inkább büntették, a hűségidő lejárta után magasabb árral díjazták a hűségét. A most elfogadott törvényjavaslat a jövőben ezt megtiltja, az előfizető helyzete tehát a hűségidő után sem lehet majd rosszabb.
(Dr. Tiba Istvánt a jegyzői székben
Móring József Attila váltja fel.)
Az előbb elmondott új szabályokat idén novembertől kell majd alkalmazni, azaz, aki novemberben fizet elő mobiltelefonra, internetre vagy kábeltévére, már a fogyasztókat védő új szabályok alapján fogja igénybe venni a szolgáltatást.
Tisztelt Képviselőtársaim! A kormány nevében azt kérem önöktől, hogy támogassák a szavazás során ezt a törvényjavaslatot. Köszönöm szépen a megtisztelő figyelmüket. (Szórványos taps a kormánypárti sorokból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me