GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Szóval, ha a házelnök mondhat politikai véleményt a Házban, akkor a képviselők is mondhatnak, az én értékítéletem szerint.
Példákat szeretnék említeni, van, ami közelebb-re, van, ami távolabbra nyúlik vissza. 2013-ban képviselőtársam, Józsa István egy napirend előtti felszólalását követően a pulpituson Kövér László ült, és átadta a szót Cséfalvay Zoltán államtitkárnak a következőképpen: „Cséfalvay Zoltán államtitkár úrnak adom meg a szót - részvétem.” Ez a finomabbak közé tartozik.
Mondok egy másikat. Ez is 2013-ban hangzott el, az MSZP képviselőcsoportjának címezve a következőket mondta, Kövér Lászlóról beszélünk: „Úgyhogy, ha gondolják, rendeljenek nyugodtan egy nagyfröccsöt a kocsmai hangulat mellé, de még jobb lenne, ha ember módjára viselkednének az Országgyűlésben. Meghatna bennünket.” Értik a szót, ugye? Az elnöknek bármit lehet, az elnököt persze nem lehet bírálni az ülésvezetés közben, ő politikai véleményt vagy bármi mást megtehet, miközben a képviselők meg semmit.
Vagy még egyet a közelmúltból, még azt is hozzátehetném, milyen erkölcsi alappal: „Az önmagában méltatlan, hogy a tőlem balra helyet foglaló képviselő hölgyek és urak egyáltalán itt ülhetnek ebben az Országgyűlésben.” No, ezek csak példák, minták. Tudnék még nagyon sok ilyet mondani, de a végső mondatom ehhez illesztetten az, hogy tudják, nem a saját démonjaikkal kell küzdeniük, senkinek, az aktuális elnöknek sem, senki másnak, a miniszterelnöknek sem. Azoknak sem sorosozni kell, akik Soros-gyerekként élték az életüket, azoknak sem balra lévőknek vagy éppen baloldaliakat támadónak kell nevezni a képviselőtársaikat, akik esetleg a Magyar Szocialista Munkáspárt Társadalomtudományi Intézetében politikai munkatársak voltak.
Szóval, mindenki vonja le a konzekvenciát, és a konzekvenciák levonását követően mondjon másokról értékítéletet és hasonló véleményeket, mint amit olvastam. Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me