DR. SELMECZI GABRIELLA

Full text search

DR. SELMECZI GABRIELLA
DR. SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Súlyos tényeket hallottunk államtitkár úrtól, hogy mi lenne akkor, hogyha a szocialisták által javasolt nyugdíjemelési technika lenne most, hogy mennyivel kevesebbet kapnának most a nyugdíjasok.
Amiért én szót kértem, az a következő, hogy a nyugdíjkasszának az állapota, hogy mennyi pénz folyik a nyugdíjkasszába, ahonnan havonta fizetjük az öregségi nyugdíjat, attól is függ, hogy hányan dolgoznak egy országban, és mekkora a fizetésük. (Dr. Józsa István: És mennyien külföldön!) Azzal, hogy a Fidesz-KDNP-kormány idején sikerült csökkenteni a munkanélküliséget, és egyre többen dolgoznak, ez azt jelenti, hogy a nyugdíjjárulék fizetésével is sikerül növelni a nyugdíjkasszát. Azzal, hogy többször megemeltük a minimálbért, ezzel tolva fölfelé a fizetéseket, ezzel is a járulékfizetésen keresztül több pénz kerül a nyugdíjkasszába.
Több programot is indítottunk a béremelésekre. Emeltük többek között a közalkalmazottak bérét, emlékezzünk vissza, a pedagógusokét, az egészségügyi dolgozókét, ezen belül kiemelném az ápolók bérét, de emeltük a rendvédelmi dolgozók bérét is, sok helyen életpályamodell bevezetésével. A béremeléssel szintén a járulékfizetés kapcsán több pénzt, több forintot fizetünk be abba a nyugdíjkasszába, ahonnan az időskori nyugdíjakat tudjuk fizetni.
Tehát a nyugdíjkassza állapotát nagymértékben befolyásolja az, hogy az adott kormány milyen gazdaságpolitikát folytat. Ha növekszik a gazdaság, működik a gazdaság motorja, növekednek a bérek, legyen szó minimálbérről, legyen szó a közalkalmazottak béréről vagy legyen szó a versenyszféráról, itt szíves figyelmükbe ajánlom, hogy az Európai Unió átlagában a versenyszférában végzett béremelések sorában Magyarország az előkelő ötödik helyen áll. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me