DR. SELMECZI GABRIELLA

Full text search

DR. SELMECZI GABRIELLA
DR. SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A kötelező magánnyugdíjpénztár egyaránt volt veszélyes a már nyugdíjas korosztályra, a nyugdíjasokra, és egyaránt volt veszélyes az aktív korúakra. Miért mondjuk ezt, és miért mondtuk akkoriban? A kötelező magánnyugdíjpénztári tagságnak az volt a lényege, hogy a járulékbefizetésnél azok a forintok, amelyek eredetileg a nyugdíjkasszába kellett volna hogy menjenek, egy részük át lettek irányítva úgymond magánnyugdíjpénztárakhoz, amelyek mindegyike külföldi multinacionális cégek kezében volt. Hónapról hónapra egyre kevesebb pénz ment a nyugdíjbiztosítás kasszájába, ezáltal hónapról hónapra egyre kevesebb pénz maradt arra, hogy nyugdíjakat fizessünk. Ezzel párhuzamosan a kötelező magánnyugdíjpénztári rendszer minden egyes évben 1 százalékkal növelte az államháztartás hiányát. Azt már tudjuk, hogy miért veszélyes egy gazdaságra és egy társadalomra, ha eladósodik egy ország.
Ezért mondjuk azt, hogy a kötelező magánnyugdíjpénztári tagság veszélyes volt egyfelől a társadalomra, mert növelte az államháztartási hiányt, másfelől pedig a nyugdíjasokra, hiszen adott ponton elfogyott a pénz a nyugdíjkasszából, tehát ha nem változtatunk, akkor nem lett volna honnan fizetni a nyugdíjakat. 2010-ben minden harmadik nyugdíjforint hiányzott.
Számlavezetés: jelen pillanatban is a nyugdíjbiztosítónál mindenkinek van számlája, egyéni számlája. Ezen vezetik a járulékfizetés alapjául szolgáló jövedelmet, és vezetik a szolgálati időt. Egyre több ember ügyfélkapun keresztül pillanatok alatt megnézheti, hogy hol tart ez a számlája. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me