DR. SELMECZI GABRIELLA

Full text search

DR. SELMECZI GABRIELLA
DR. SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A nyugdíjpolitikai vitanap végén szeretném újra megköszönni a lehetőséget, hogy tudtunk ma beszélni a nyugdíjasok helyzetéről és a nyugdíjrendszer helyzetéről.
Azokra a kérdésekre, amelyekre mi nagyon kíváncsiak voltunk, hogy mit mond az MSZP, illetve a Jobbik - most főleg az MSZP-re gondolok -, hogy vajon annak idején, amikor lehetőségük volt arra, hogy egy sokkal igazságosabb és méltányosabb nyugdíjrendszert alakítsanak ki, akkor miért hozták meg azokat a döntéseket, amelyek nagyon húsbavágók voltak a nyugdíjasok számára. Miért kellett elvenni egyhavi nyugdíjat, miért vették tervbe azt, hogy megadóztatják a nyugdíjakat, miért kellett elinflálni a nyugdíjakat, miért engedték, hogy a gyógyszerek térítési díjai nagyon magas ütemben emelkedjenek, miért szerették volna a nyugdíjasokat azzal sújtani, hogy vizitdíjat és kórházi napidíjat vezetnek be? Hosszan sorolhatnám a kérdéseket, de igazából nem is nekünk, hanem nyugdíjas honfitársainknak kellene ezekre a kérdésekre megválaszolni.
Én a végén összefoglalásképpen azt tudom önöknek mondani, hogy ahogy a kormány, a Fidesz is megbecsüli a nyugdíjasokat, és számít a nyugdíjasok munkájára. Mi pedig azt tudjuk ígérni, hogy továbbra is azt a politikát folytatjuk, amit 2010-től elkezdtünk.
Szeretnénk a nyugdíjak vásárlóértékét tovább növelni, minden reményünk megvan arra, hogy nyugdíjprémiumot adhatunk majd a nyugdíjasoknak, a jövő évi költségvetésbe az erre szánt keret már be is van tervezve. Ha jó az ország gazdaságpolitikája, akkor nem csak a gyermekek és az aktívak érezhetik ennek számos előnyét.
Elnézést, elnök úr, kétpercesre adott nekem lehetőséget?

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me