CSIZI PÉTER

Full text search

CSIZI PÉTER
CSIZI PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! A ma délutáni vitanapon még sokszor föl fogjuk majd tenni magunknak azt a kérdést, hogy mennyire hihetjük el, hogy visszaállítja a 13. havi nyugdíjat az a Botka László, aki egyébként korábban országgyűlési képviselőként mindent megszavazott, ami a nyugdíjasok kárára volt. Most egyébként azt szeretnénk megtudni, hogy mit titkol a szocialisták miniszterelnök-jelöltje, hiszen egyre több kérdést vet fel Szeged polgármestere vagyonnyilatkozatának a folyamatos javítgatása, toldozgatása-foldozgatása, nyilvánosságra kerülése. (Közbeszólások az MSZP soraiban. - Az elnök csenget.) Luxusterepjárók, tóparti házak, méregdrága karórák, és ki tudja, hogy még mik derülnek ki majd az elkövetkezendő napokban és hónapokban Botka László vagyona körül. (Dr. Szakács László: Na, mit tud a belügy Botkáról? - Gőgös Zoltán: Titkos adatgyűjtés van?)
Botka László vagyona, azt is mondhatjuk, hogy szinte úgy változik, mint az időjárás: napról napra, hol ilyen, hol olyan. „Rolex Laci” - ahogy állítólag most már a szocialisták maguk közt is hívják - nem akar színt vallani vagyonát illetően, hiszen hiába szerette volna megtudni a szegedi Fidesz, hogy az eltitkolt tóparti telek, a felesége nevére kiállított, de üzemben tartott, méregdrága luxusterepjárón és karórán kívül van-e még más vagyona Botka Lászlónak, ezt az MSZP és a DK megakadályozta.
(13.50)
Bár a választási együttműködés még kérdéses, bár a kirakatban nagyon látványos az egyet nem értés Gyurcsány Ferenccel, mégis, amikor a baloldalnak a múltjáról, Botka László vagyonáról van szó, hirtelen összezárnak a szocialisták és a DK-sok. Egyből felmerül a kérdés, mi lehet az oka, hogy a szocialista és a DK-s képviselők nem szeretnék megmutatni a nagyvilágnak, hogy milyen valós vagyona van a szocialisták miniszterelnök-jelöltjének.
Tisztelt Államtitkár Úr! Mikor derülhet rá fény, hogy mit rejt a Botka-vagyon valójában, milyen jogi vagy egyéb eljárás kezdeményezéseire lehetne végre az igazságot kideríteni? (Gőgös Zoltán: Ebben a témában Rogán rutinosabb. - Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me