HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN

Full text search

HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN
HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Hát, Dömötör Csaba iménti goebbelsi, gyűlöletkeltő hazudozása után kicsit félve teszek fel bármilyen kérdést, mert sokkoltak az imént elhangzottak, és hogy ilyen mélységbe hogyan kerülhet valaki, és egyáltalán a kormány hogyan adhatja ehhez a nevét.
(12.00)
De tegyünk egy kísérletet, hátha a szúnyogok kérdésében nem Soros és a Sorossal szövetkező balliberális ármánykodás határozza meg, hogy mi történik az országban.
Államtitkár Úr! Többször tettem föl önnek kérdést az ügyben, hogy mi lesz Magyarországon a szúnyoggyérítéssel kapcsolatban. Teszem ezt azért, hiszen évek óta minden évben időben rendelkezésre áll a pénz a szúnyoggyérítésre, mégis azt tapasztaljuk, hogy valahogy sikerül minden évben ezt elszerencsétlenkedni, és olyan iszonyatos szúnyoginvázió van, hogy komoly károkat okoz a turizmusban is.
Ez a helyzet a Balatonon is, ahol már áprilisban a Balaton Szövetség saját költségéből el kellett hogy végezzen egy szúnyoggyérítést, és most a háromnapos pünkösdi hétvégére Siófok önkormányzatának kellett saját költségen szúnyoggyérítést elvégeznie, miközben - mint ahogy ennek utánanéztem, a múltkor ön erről nem jól tájékoztatott - 4 milliárd forintos keretköltséggel egy közbeszerzés során kiválasztották azt a konzorciumot, akinek a szúnyoggyérítést el kéne végeznie.
Államtitkár Úr! Próbáltam kicsit utánanézni. Az a helyzet, hogy azt mondják, hogy ez a konzorcium alkalmas rá, hogy e feladatot elvégezze. Januárban döntöttek a közbeszerzésről. A pénz rendelkezésre áll, 4 milliárd forint, hatalmas összeg, és mindenki azt mondja, hogy a minisztérium, illetve a katasztrófavédelem bürokráciája és szerencsétlenkedése miatt nem tud soha időben elindulni a szúnyoggyérítés.
Államtitkár Úr! Megoldják-e ezeket a feladatokat? Elindulnak-e a Balatonon a szúnyoggyérítési programok, és ami a keretszerződésben van, hogy évi egy-hat alkalommal kell szúnyoggyérítést végezni, nyugtasson meg, hogy ez nem azt jelenti, hogy majd egy alkalommal próbálnak a Balatonon bármiféle szúnyoggyérítést elvégezni. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Várom válaszát. Köszönöm, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me