HEGEDŰS LORÁNTNÉ

Full text search

HEGEDŰS LORÁNTNÉ
HEGEDŰS LORÁNTNÉ (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! A Budavári Ingatlanfejlesztő és a Várgondnokság társaságoknál valakik nagyon lopnak.
Erről értesülhetett ország-világ az elmúlt napokban. A témával foglalkozó újságcikkek egy, a Miniszterelnökség által készített átvilágításra hivatkoznak, amely szerint szabálytalanságok, törvénytelenségek, előnytelen szerződések és visszaélések jellemzik a két cég életét. Így például szóbeli szerződés alapján vagy tényleges teljesítés nélkül több száz milliós kifizetések történhettek. De napi gyakorlat volt az is, hogy a szerződéskötésekkel nem az állami tulajdonú cégek, hanem csak azok vezetői, illetve a rokonok járhattak jól. Egyes budavári ingatlanok bérbeadásáért nem vagy csak alig kértek díjat. Persze az I. kerületben egyébként is jellemző ez a vagyongazdálkodásra.
De eddig úgy tudtuk, hogy csak az önkormányzati vezetés sáfárkodik rosszul a rábízott vagyonnal. Akkor, azzal kapcsolatban a birtokunkba jutott bizonyítékok alapján tettünk büntető feljelentést, a nyomozás azóta is tart, és most már reméljük, hogy mihamarabb érdemben le is fog zárulni.
Államtitkár úr, rendkívül sajnálatosnak tartjuk, hogy a mostani, az állami társaságokat érintő korrupciós ügyben a vizsgálati anyag tartalmáról a sajtóból kell értesülnünk, és nem maga a Miniszterelnökség adott hivatalos tájékoztatást. Tisztelettel arra szeretném kérni, hogy tegye lehetővé ön, illetve a miniszter úr, hogy ezen dokumentumokat megismerhessük, illetve abba én magam is szeretnék betekinteni. Egyúttal azt is szeretném kérni, mivel nyilván ismeri ennek a dokumentumnak a tartalmát, hogy most adjon összefoglaló tájékoztatást erről, és legelsősorban arról, hogy ki a felelőse annak, hogy éveken át nem lettek számonkérve ezek a társaságok. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me