LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY

Full text search

LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY
LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az elmúlt évtized legnagyobb csalódásaként élte meg Jász-Nagykun-Szolnok megye és annak lakossága azt a szégyenteljes teljesítményt, amikor az Orbán-Simicska konfliktus mellékszálaként leállt és jó időre el is lehetetlenült az M4-es autópálya építése. Az autópálya nemcsak Jász-Nagykun-Szolnok megyét kötötte volna össze a fővárossal, de fejlődési lehetőséget is adott volna az ország egyik legszegényebb területének, a Nagykunságnak, a Tisza menti falvaknak, amelyek már évtizedek óta várnak erre a lehetőségre.
Az autópálya építése sajnos továbbra is csak évtizedek óta dédelgetett vágya marad a tisztességesen dolgozó nagykunságiaknak, mert, mint azt megtudhattuk, a kormány nem autópályát, hanem egy lebutított kivitelezésű autóutat épít, és nem is a Nagykunság szívében, hanem csak annak távoli határához. Ezzel a megoldással egy veszélyes úttípussal köti össze Jász-Nagykun-Szolnok megyét a fővárossal a kormány, egy olyan útvonalon, ahol a Romániába haladó tranzit egyik leggyakrabban használt útvonalaként a legtöbb baleset is történik. Ha eddig halálútnak hívták a 4-es számú főutat, akkor vajon a legveszélyesebb formában épülő ál M4 milyen út lesz?
Másrészről a kormányzati ígéretek, hogy mikorra készül el az út, egyre kínosabbakká válnak, hiszen már kezdetben 2016-ra ígértek utat, mára már világossá vált, hogy a megtervezett és a Nagykunságot el sem érő szakasz is csak jó esetben 2019 végére lehet kész. Arról pedig, hogy folytatódhat-e az M4-nek hívott álautópálya építése tovább a Nagykunságba, már ígérni is megfeledkezett a kormány.
Tisztelt Államtitkár Úr! Mindezekre tekintettel időszerűnek tartok pár kérdést tisztázni. Mennyi ideig nem épült az M4-es álautópálya Orbán és Simicska összeveszését követően? Miért a nagykunsági és a Tisza menti emberek, jó szándékú emberek isszák meg a levét annak, hogy az autópálya építése elhúzódik? Tervezik-e egyáltalán, hogy a Nagykunság szívében Karcagig vagy a szomszédos megyehatárig, Hajdú-Bihar megyéig egyáltalán elérjen az M4-es út? Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me