DR. MATOLCSY GYÖRGY,

Full text search

DR. MATOLCSY GYÖRGY,
DR. MATOLCSY GYÖRGY, a Magyar Nemzeti Bank elnöke: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Hát igen, ön akkor most visszatért a bűncselekmény helyszínére, érintette azt a bizonyos nagy országot. Ó, van ám még más nagy NATO-tagállam! (Derültség az ellenzéki padsorokban. - Burány Sándor: Orvost! - Harangozó Gábor: Ez az ember a jegybank elnöke?) Azt tudja rólam, hogy én megnevezem, ha meg akarom, az országot. Nem tettem, ön tudta. Még egyszer: honnan is tudta?
Tisztelt Képviselő Úr! Ön nem áll a törvény felett. (Derültség és közbeszólások a Jobbik padsoraiban. - Bangóné Borbély Ildikó: Te sem!) Nekem kötelességem válaszolni, de hadd tegyek fel kérdéseket! Föltettem, ön nem válaszolt rájuk. (Derültség az MSZP és a Jobbik padsoraiban. - Bangóné Borbély Ildikó: Fordítva ül a lovon. - Az elnök csenget.)
Ami pedig az MKB-t illeti, ez valóban egy sikertörténet. 400 milliárd forintos veszteség, egy külföldi tulajdonú bank, egy nem működő bank (Gőgös Zoltán: Ezért nem kell 5 milliót fizetni havonta.), és egy olyan átalakuláson ment át, amelynek révén nyereséges, kétszer annyit hozott az államkasszába, mint az a vásárlási ár. Ez sikertörténet, képviselő úr! Köszönöm szépen. (Zaj az ellenzéki padsorokban. - Bangóné Borbély Ildikó: Ez egy beteg ember. - Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me