SZABÓ ZSOLT

Full text search

SZABÓ ZSOLT
SZABÓ ZSOLT nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Az előttünk található törvényjavaslat, mint ahogy a bizottsági felszólaló is említette, egy európai uniós szabályozási környezet átültetését, egy irányelv átültetését jelenti magyarországi jogszabályban.
2017. szeptember 10-éig szükséges Magyarországnak és valamennyi tagországnak ezt az irányelvet átültetni, ami nagyjából két fontos kritériumot tartalmaz. Egyrészt a 2020-ra kitűzött 10 százalékos közlekedési hányad elérésének a számítási módszer-tanát maga az Európai Unió módosította. Továbbá szigorította a bioüzemanyagok fenntarthatósági követelményeit, például 7 százalékban maximálta az étkezési, takarmányozási alapanyagból készült bioüzemanyagok tagállami felszámolhatóságát, és bővített bizonyos bioüzemanyagokra vonatkozó jelentési kötelezettséget.
Magyarországon a jelen törvénymódosítás legfontosabb feladata a szóban forgó irányelv átültetése. Néhány módosító javaslat érkezett, köztük a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól, ahol is az újonnan használt kombinált nomenklatúra átvezetését kérte a tisztelt hivatal, és így az úgynevezett Büat. törvényt módosította a ma használt eljárásrendnek megfelelően, ami kimondottan kapcsolódik a jövedéki törvény idevonatkozó változásaihoz.
A Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslatot terjesztett elő. Ezt az összegző módosító javaslatot maga a kormány támogatta. Kérem a tisztelt Házat, hogy a szavazás során jelen jogszabály-módosítást és a Törvényalkotási bizottság módosító javaslatát szíveskedjen támogatni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me