VANTARA GYULA

Full text search

VANTARA GYULA
VANTARA GYULA (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Tekintettel arra, hogy a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvényjavaslatot, valamint az Európai Unió és az ENSZ Biztonsági Tanácsa által elrendelt pénzügyi és vagyoni korlátozó intézkedések végrehajtásáról szóló törvényjavaslatot együtt tárgyalta a tisztelt Ház, így én itt most szintén így, együtt ismertetném a két javaslatot a záróvitában.
A két törvény kidolgozottságát és szakmaiságát jól mutatja, hogy módosító javaslat mindösszesen egy érkezett, amit a Gazdasági bizottság április 25-i ülésén nem támogatott, bizottsági módosító benyújtására pedig nem került sor. Ugyanakkor a Törvényalkotási bizottság mindkét javaslat esetében megfogalmazott módosítási szándékokat a múlt heti ülésén, ezek közül a legfontosabbakat Vécsey László képviselőtársam az imént ismertette. Így azoknak én csak egy összefoglaló összegzését mondanám el.
A T/15063. számú törvényjavaslathoz benyújtott TAB-módosítás által új elemként bekerült az „ügylet” fogalma, valamint számos nyelvhelyességi pontosításra tett javaslatot módosítás formájában. Továbbá a gyakorlati jogalkalmazás megkönnyítése érdekében szükségessé vált a „speciális képzés” kifejezés általánosabbá tétele, és ezt számos ponton vezette át a módosító.
A T/15064. számú javaslat esetében pedig a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvényjavaslattal összefüggésben fennálló összeütközést szüntette meg a TAB módosító indítványa. Ezen túl nyelvhelyességi módosításokat, pontosításokat fogalmaztak meg.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ahogy az általános vitában is elmondtam, meglátásom szerint az új javaslatok az előbb ismertetett módosításokkal együtt nagyban hozzájárultak a pénzügyi rendszer védelméhez a bűncselekményekből származó jövedelmek tisztára mosására, illetve a terrorista szervezetek pénzügyi támogatására irányuló kísérletekkel szemben. Ezért kérem tisztelt képviselőtársaimat, hogy a holnapi szavazáson támogassák majd mindkét indítványt. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. Köszönöm a szót.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me