DR. LEGÉNY ZSOLT

Full text search

DR. LEGÉNY ZSOLT
DR. LEGÉNY ZSOLT (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Az előttünk fekvő törvényjavaslat roppant egyszerűen fogalmazva egy átrendezést próbál megoldani, ezt reklámadónak hívják, de gyakorlatilag a gazdaság vagy a gazdasági élet egy területén, egy szegmensén a kormánynak tetsző, a Fidesznek tetsző szereplőket próbál jobb helyzetbe hozni a többi szereplő kárára.
Józsa képviselő úr úgy fogalmazott, hogy a magyar sajtószabadság is veszélybe került. Gyakorlatilag ebben semmilyen új elem már nincs. A Fidesz azt a módszert, amit eddig is, mondhatni, hogy a saját forgatókönyvét tekintve kőkeményen és nagyszerűen alkalmazott, most megpróbálják kiterjeszteni a médiapiacra is. Reklámadónak nevezik ezt az átrendezési elvet, és a lényege pedig annyi: a Fidesznek és a kormánynak tetsző médiumokat helyzetbe hozunk, sőt úgy hozunk helyzetbe, hogy állami megrendelésekkel, reklámnak álcázva állami megrendelésekkel kitömjük a nekünk kedvező vagy nekünk tetsző médiumokat, aki pedig nekünk nem tetszik, nekünk nem szimpatikus, azokat gyakorlatilag gazdaságilag még lehetetlen helyzetbe is hozzuk.
A sajtószabadság sérülése egyébként ebben óhatatlanul szerepelni fog; azt gondoljuk, hogy példátlan. Sajnos, többször volt már arra példa, hogy ilyen megoldásokat próbált a kormány alkalmazni, nyilván meglepetést különösebben nem is tudna okozni, azonban mégiscsak el kell hogy mondjuk azt, hogy ezt kifejezetten visszautasítjuk, és kifejezetten károsnak tartjuk nemcsak a médiapiacra és nemcsak a gazdaság egy szegmensére, hanem az egész magyar közéletre nézve. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me