DR. RÉPÁSSY RÓBERT,

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT,
DR. RÉPÁSSY RÓBERT, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tájékoztatom önöket, hogy a Törvényalkotási bizottság 2017. május 11-én megtárgyalta a T/15065. számon benyújtott, az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény és a közigazgatási perrendtartásról szóló törvény hatálybalépésével összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság 22 igen szavazattal, 7 nem ellenében, valamint 4 tartózkodás mellett összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be. Az összegző módosító javaslat tartalmazza az Igazságügyi bizottság által javasolt módosításokat, amelyet bizottságunk is támogatott. A törvényjavaslat belső koherenciáját biztosító, elsősorban technikai, kodifikációs és nyelvhelyességi pontosításokat tartalmazó módosítások kerültek főként átvezetésre.
Érdemi módosításnak bizonyult többek között, hogy a környezetvédelmi törvény olyan tartalmú módosítása szükséges, amely szerint a környezetvédelmi engedélyezés tekintetében a függő hatályú döntésben nem kell a kérelmezett jog gyakorlásáról rendelkezni. Továbbá a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló törvény és egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló előterjesztés az Országgyűlés részére történő benyújtás előtt áll, ezért a két tervezet koherenciáját biztosítja az összegző módosító javaslat.
Tisztelt Képviselőtársaim! Hangsúlyozom, hogy a különböző ágazati eljárástípusok megújítását nem tűzte ki célul a törvényjavaslat. A jogalkalmazói tapasztalatok beszerzése, rendszerezése után kezdhető el egyáltalán az eljárási kódexek szabályozásának esetleges finomhangolása a hatálybalépésüket követően.
Az elhangzottakra figyelemmel kérem szíves támogatásukat az indítvány elfogadása során. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a Fidesz soraiban.)
(19.30)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me