DEMETER MÁRTA

Full text search

DEMETER MÁRTA
DEMETER MÁRTA (Független): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Ez a törvényjavaslat, ami előttünk fekszik, soha nem volt jó, sőt azt kell mondjam, hogy rosszabb a helyzet, mint két évvel ezelőtt, amikor megalkották ezt a törvényjavaslatot, hiszen nagyon megkavarták az eddigi rendszert, és azokat a dolgokat, amik nagyon szépen eddig rendeletben voltak szabályozva, most beszuszakolták egy törvénybe, és annak ellenére, hogy azt ígérték, hogy átfogó törvényjavaslat lesz, ami kifejezetten a külszolgálati életpályára vonatkozik - és erre tényleg szükség lenne -, na, ehhez ennek a törvényjavaslatnak semmilyen köze nincs. Hozzáteszem, második év alatt a második módosítást úgy éljük meg, hogy a végrehajtási rendeletek fele készen sincs. Tehát látszik a kapkodás, szorgos munka látszatát keltve, egy abszolút könyvelői szemlélet.
Őrületnek tartom azt, hogy most jönnek rá a második módosításnál összegző módosító javaslatban, hogy azokra, akik a Honvédelmi Minisztérium és a Belügyminisztérium állományába és az ő irányításuk alá tartoznak, azokra talán nem kellene vonatkozzon a törvény. Tehát azt gondolom, ez ténylegesen elképesztő.
Arra is most kell rájönniük, hogy nem működik a készpénzes illetménykifizetés azokban az országokban, ahol a bankrendszer biztonsága nem teszi ezt lehetővé. Tehát őrület, hogy két év után kell ilyen dolgokra visszatérni. Nem tettek jót egyáltalán a diplomatákkal: minden, ingatlanokkal kapcsolatos ügyet nekik kell intézni, minden apró-cseprő dolgot. Totálisan marginális dolgokat szabályoznak törvényben, mint hogy egy lakás bútorozott vagy nem bútorozott. Én kíváncsi leszek, a következő módosítás lehet, hogy az lesz, hogy milyen kell legyen a fal színe a külképviseleteken.
Tehát viccnek tartom az egészet, ez egy nagyon rossz törvény, ez az, amit 2018-ban azonnal hatályon kívül kell helyezni, és igenis meg kell alkotni egy átfogó, a külszolgálati életpályát érdemben szabályozó, kiszámíthatóságot teremtő törvényt, hiszen most egyébként ez a törvény körülbelül azt jelenti, hogy ingatlanjogi szakértők kell legyenek majd a diplomaták. Mikor lesz idejük a sok hülyeség mellett - bocsássanak meg, hogy ezt mondom - az ország érdekeit képviselni? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Nekik az lenne a dolguk. Úgyhogy nem támogatom ezt a törvényjavaslatot. Köszönöm. (Burány Sándor tapsol.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me