KARA ÁKOS

Full text search

KARA ÁKOS
KARA ÁKOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Köszönöm szépen az építő jellegű hozzászólásaikat most is és a korábbi vitaszakaszokban is. Az elektronikus hírközlésről szóló jelen törvénymódosítás elfogadásával jelentős újabb lépést teszünk annak érdekében, hogy Magyarországon mindenhová eljussanak a digitális fejlesztések eredményei. A kormány célja, hogy mindenki biztonságos és átlátható feltételek mellett vehessen igénybe vezetékes- vagy mobilinternetszolgáltatást, és ezáltal hozzáférhessen az interneten elérhető szolgáltatásokhoz is.
Való igaz, összefoglalásként én is szeretném a kormány részéről elmondani, hogy a törvényjavaslatnak köszönhetően az uniós szabályok mellett hazai eljárási szabályok, törvényi garanciák biztosítják, hogy a mobilszolgáltatások igénybevételével járó barangolásért többletdíjat a szolgáltatók csak kivételesen indokolt, kivételesen szabályozott esetekben vethessenek ki az előfizetőkre. Ezenkívül a törvényjavaslat a széles sávú hálózatok telepítésére vonatkozó építési szabályokat is tartalmaz. Szeretnék itt utalni arra, hogy a kormány egy átfogó rendszer keretében több lépcsőben az Országgyűlés döntéseivel úgy tudta befolyásolni a széles sáv kiépítésének a folyamatát Magyarországon, hogy lényegesen egyszerűbben és lényegesen gyorsabban tudunk haladni ezzel a fejlesztéssel. Ez azt jelenti, hogy az Országgyűlés döntésének, illetve a kormány helyes irányának megfelelően 2018 végére lényegében minden magyar háztartás számára csatlakozási lehetőséget tudunk nyújtani a szupergyors internethez. Én azt gondolom, hogy ez egy nagyon fontos dolog, nemcsak itt Magyarországon, hanem európai összevetésben is.
Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Elnök Úr! Köszönjük tehát a törvényjavaslathoz benyújtott, korábban tett módosító észrevételeket, köszönjük a mostani vitaszakaszban tett támogató javaslatokat, és valóban azt gondolom, azt gondoljuk, hogy ezzel a mostani javaslattal mindannyiunk érdekét, a „Digitális jólét” programjának a megvalósulását tudjuk szolgálni. Mindezekre tekintettel kérem szépen önöket, hogy támogassák a törvényjavaslatot majd a zárószavazáskor. És köszönöm szépen a figyelmüket és a türelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me