HORNUNG ÁGNES ANNA

Full text search

HORNUNG ÁGNES ANNA
HORNUNG ÁGNES ANNA nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselők! Ahogy ez elhangzott, a nemzetközi terrorizmus intenzívebbé válása nyomán egyre jelentősebb erőforrásokat szükséges bevetni mind nemzetközi, mind hazai szinten a létező terroristaszervezetek működésének megakadályozására, finanszírozási lehetőségeinek csökkentésére. E küzdelem megerősítése érdekében nyújtotta be a kormány az előttünk álló törvényjavaslatot is, párhuzamosan az előbb tárgyalt törvényjavaslattal.
A jelen törvényjavaslat az e téren fennálló uniós és ENSZ-kötelezettségek hatékonyabb végrehajtását, valamint a gyakorlati jogalkalmazás megkönnyítését biztosítja. Szintén elhangzott már az előző törvényjavaslat tárgyalása során, hogy ehhez a törvényhez az Országgyűlés által lefolytatott általános vita keretében egy darab önálló képviselői módosító javaslat került benyújtásra, amelyet ezt következően az Országgyűlés Gazdasági bizottsága tárgyalt meg. Bizottsági módosító javaslat végül nem került előterjesztésre, és így nem került elfogadásra.
A törvényjavaslathoz az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága által ezt követően előterjesztett módosító javaslatok alapvetően kodifikációs, jogtechnikai jellegű, nyelvhelyességi, illetve a pénzmosás elleni törvényjavaslattal összefüggésben fennálló kollíziót feloldó módosítások. Tartalmi jellegű módosításként a javaslat felhatalmazó rendelkezéseinek pontosítása merült fel a teljeskörűség biztosítása és a felhatalmazás megfelelő végrehajthatósága érdekében.
Ismét szeretném megköszönni a konstruktív hozzáállást a törvényjavaslat megalkotása során, a hozzászólások hiányából is látszik, hogy ez egy sikeres munka volt; illetve szeretném kérni, hogy szavazatukkal ezt a törvénymódosítási javaslatot is támogassák. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me