VÉCSEY LÁSZLÓ,

Full text search

VÉCSEY LÁSZLÓ,
VÉCSEY LÁSZLÓ, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Törvényalkotási bizottság 2017. május 11-én tartott ülésén megtárgyalta, illetve a tagok vitát folytattak az Európai Unió és az ENSZ Biztonsági Tanácsa által elrendelt pénzügyi és vagyoni korlátozó intézkedések végrehajtásáról szóló T/15064. számú törvényjavaslatról. A bizottság a házszabály 46. §-a alapján 26 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, valamint 7 tartózkodás mellett összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be.
Az összegző módosító javaslat mindösszesen kettő érdemi rendelkezést tartalmaz: egyrészről a nemzetgazdasági miniszter és a Magyar Nemzeti Bank elnöke számára biztosított rendeletalkotással kapcsolatos felhatalmazó rendelkezések pontosítása, egyértelműsítése vált szükségessé a teljeskörűség biztosítása és a felhatalmazás megfelelő végrehajthatósága érdekében, másrészről a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló imént tárgyalt törvényjavaslattal összefüggésben szükségessé vált a fennálló kollízió megszüntetése, aminek eredményeképpen a törvényjavaslatból, tekintettel az imént említettre, törlésre kerültek az érintett módosuló jogszabályi rendelkezések.
Tisztelt Képviselőtársaim! Véleményem szerint a törvényjavaslat az eddigieknél is erősebben védi a hazai pénzügyi rendszert és a tisztességes többségi társadalmat, valamint támogatja a pénzmosás elleni nemzetközi együttműködésünket és a terrorizmusfinanszírozás elleni nemzetközi fellépés megerősítését is. Kérem, szavazataikkal járuljanak hozzá a törvényjavaslat elfogadásához. Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me